Liviu Dragnea câştigă încă un proces cu Penitenciarul Rahova. Când se decide liberarea condiţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul în care Dragnea a solicitat eliberarea condiţionată este programat marţi la Judecătoria Sectorului 5 Foto: Arhivă
Procesul în care Dragnea a solicitat eliberarea condiţionată este programat marţi la Judecătoria Sectorului 5 Foto: Arhivă

Judecătoria Sectorului 5 a admis, vineri, o contestaţie depusă de Liviu Dragnea şi a obligat Penitenciarul Rahova să-i recunoască fostului lider PSD şi zilele de muncă care ar fi putut fi prestate în închisoare, dacă conducerea închisorii nu i-ar fi încălcat acest drept.

Liviu Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova, susţinând că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate din pricina faptului că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor. 

Practic, el a cerut să-i fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată. 

"În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu în contradictoriu cu Administraţia Penitenciarului Rahova împotriva Încheierii nr. 282/2021 a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi rejudecând: obligă Administraţia Penitenciarului Rahova Bucureşti să recunoască petentului zilele câştig din muncă pe care le-ar fi realizat în perioadele 02.07.2020 - 15.09.2020 şi 16.09.2020 - 28.01.2021, pentru care s-a constatat în mod definitiv încălcarea dreptului la muncă prin sentinţa penală nr. 1905/2020 a Judecătoriei Sectorului 5 şi prin sentinţa penală nr. 45/15.01.2021 a Judecătoriei Sectorului 5, cu excluderea perioadei 12.12.2020-06.01.2021 (în care petentul a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava şi Penitenciarul Spital Rahova), folosind acelaşi algoritm de calcul expus la pct. 1 în adresa nr. 35451/PBRB/2021 emisă la cererea instanţei de directorul Penitenciarului Rahova. Respinge contestaţia formulată de petent cu privire la perioada 12.12.2020 - 06.01.2021 (perioadă în care petentul a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava şi Penitenciarul Spital Rahova), ca neîntemeiată. Definitivă", se arată în decizia instanţei, citată de Agerpres.

Procesul în care Dragnea a solicitat eliberarea condiţionată este programat marţi la Judecătoria Sectorului 5.

În mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova.

El a fost repartizat să muncească la atelierul auto al închisorii, zilele de muncă urmând să fie luate în considerare atunci când se va discuta eliberarea condiţionată.

Conducerea Penitenciarului Rahova i-a retras însă dreptul la muncă, după ce Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Dragnea a atacat decizia penitenciarului în instanţă, iar în septembrie 2020, Judecătoria Sectorului 5 a stabilit că fostului lider PSD i s-a încălcat dreptul la muncă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite