Liviu Dragnea aşteptat la Tribunalul Bucureşti. Din ce motive vrea fostul  şef social-democrat să desfiinţeze PSD Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea ar putea să fie adus din penitenciar, joi, ora 13:30, în faţa unui judecător civil de la Tribunalul Bucureşti, pentru a preciza dacă îşi susţine sau îşi retrage acţiunea împotriva PSD Teleorman, organizaţie a cărei dizolvare o cere fostul şef al PSD.

Procesul are ca obiect „acţiune în răspundere delictuală” şi a fost declinat de la Tribunalul Teleorman, la Tribunalul Bucureşti. Cauza a fost suspendată în perioada stării de urgenţă, iar joi este al treilea termen de judecată.

Judecătorii au dispus pe data de 4 iunie ca Liviu Dragnea să fie citat şi i-au pus în vedere să achite taxa de timbre de 300 de lei, sub sancţiunea anulării în caz de neplată.

Liviu Dragnea a mai pierdut un proces asemănător împotriva PSD Teleorman în 2019. De altfel, aceasta a fost şi prima acţiune a lui Liviu Dragnea după condamnare, pe care a pierdut-o atât la Tribunalul Bucureşti, cât şi la Curtea de Apel. 

Viorica Dăncilă, prima „ţintă” a lui Dragnea

Personajul central al acţiunii era atunci Viorica Dăncilă, la acea vreme succesoarea lui Dragnea în fruntea partidului, aleasă de psd-işti la CEx-ul partidului imediat după condamnarea acestuia. Liviu Dragnea contesta legalitatea alegerilor din interiorul PSD şi arăta ca Viorica Dăncilă a ajuns ilegitim la şefia partidului, inclusiv prin voturile venite din organizaţia PSD Teleorman. Al doilea capăt de cerere era, atunci, dizolvarea acestei organizaţii.

Acţiunea în răspundere delictuală de joi preia aceast ultim punct din cererea de anul trecut. Raţiunea pentru care Dragnea cere dizolvarea PSD Teleorman este următoarea: cele două angajate de la DGASPC în legătură cu angajarea cărora a fost trimis la puşcărie fostul lider social-democrat îşi desfăşurau activitatea la filiala de partid, fiind doar „în acte” la Protecţia Copilului.

Astfel Dragnea arată că el a primit o condamnare de 3 ani şi 6 luni pentru complicitate la abuz în serviciu, în timp ce beneficiarul real al activităţii celor două, PSD Teleorman, nu a fost sancţionat în niciun fel. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite