(LIVE VIDEO) Transnistria decide soarta Republicii Moldova

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi până acum autorităţile transnistrene puneau piedici procesului de votare din Republica Moldova, pe 13 noiembrie separatiştii de la Tiraspol au fost primii la vot, blocând mai multe secţii de votare prin oamenii aduşi special. Transnistrenii au profitat de una din multele hibe ale legislaţiei din Republica Moldova.

Secţia de votare din micuţul orăşel Rezina a avut cel mai mare procent de participanţi. Explicaţia nu este vreo mobilizare fără precedent a moldovenilor.

UPDATE: 18 000 de voturi până în prezent la Rezina, faţă de 5600 de voturi în primul tur. Marea majoritate a votanţilor sunt pe liste suplimentare. 2300 de voturi în plus şi la Orhei, unde primarul Ilan Şor a îndemnat alegătorii să renunţe la boicotul din primul tur şi să iasă la vot.

Acest lucru nu se întâmplă doar în Rezina. Şi la Varniţa şi în mai multe localităţi din raionul Floreşti, limitrofe Nistrului, au loc astfel de întâmplări. Jurnalistul octavian Zelinski din Anenii Noi relatează de la faţa locului:

InfoPrut scrie că în regiunea transnistreană se organizează transport pentru a merge la secţiile de votare, conform anunţului făcut de Promo-LEX. Anunţul este plasat din greu pe reţelele de socializare prin care se mobilizează populaţia din stânga Nistrului. De obicei, autorităţile de la Tiraspol erau reticente faţă de alegerile din Republica Moldova. Timpul anunţă că în Rezina oamenii primesc câte 300 de lei moldoveneşti pentru un vot. Internauţii scriu pe o pagină de socializare că în Rezina oamenii sunt aduşi din Râbniţa cu microbuzele, toţi împreună. La ieşirea din secţie li se fotografiază fişa de însoţire a buletinului, ca dovadă a votării.
La Sanatauca, Floresti,deja au fost aduşi cu autobuzul din Camenca 300 persoane, pe cand din sat au votat doar 70. Din localitatea Rîbniţa, partea stângă a Nistrului, mai multe surse vorbesc pentru 10TV despre autocare organizate care sunt duse peste pod, în Rezina.

Asociaţia PromoLex, care monitorizează procesul electoral, semnalează că la Rezina au fost observate 5 microbuze a câte aproximativ 15 persoane aduse la secţia de votare. Observatorul Promo-LEX a comunicat că aceste persoane sunt cetăţeni din regiunea transnistreană.

Video live şi ultimele evenimente le găsiţi pe Privesc.eu, care difuzează emisia postului românesc de peste Prut, 10TV:

(articolul se actualizează cu cele mai noi informaţii)

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite