VIDEO Experţi de prim rang şi diplomaţi discută la Constanţa despre provocările de securitate din zona Mării Negre şi din Balcani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezbatere New Strategy Center la Constanta FOTO newstrategycenter.ro
Dezbatere New Strategy Center la Constanta FOTO newstrategycenter.ro

Experţi în relaţii internaţionale şi diplomaţi dezbat astăzi, la Constanţa, în cadrul „Black Sea and Balkans Security Forum - 2017“ asupra provocărilor cu care se confruntă ţările din această regiune.

Organizat de asociaţia New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, Zona Metropolitană Constanţa şi Institutul Diplomatic Român, acest forum regional de securitate aduce în România invitaţi cu o vastă experienţă profesională, pentru a dezbate provocările clasice şi emergente de securitate din zona Mării Negre şi regiunea Balcanilor.

Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la securitatea energetică, cooperarea economică în cele două regiuni, securitatea cibernetică, acţiunile de război informaţional şi militarizarea regiunii Mării Negre.

Împreună cu oficialii români reprezentând instituţiile cu responsabilităţi în domeniul relaţiilor externe şi securităţii naţionale, invitaţii din străinătate vor dezbate în sesiuni deschise, dar şi în paneluri supuse regulilor Chatham House temele de interes pentru securitatea României şi zonelor învecinate.

Forumul beneficiază de susţinerea NATO, având cofinanţare din partea Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO, menţionează Universitatea „Ovidius“ din Constanţa.

Dezbaterile sunt transmise în direct pe Adevărul Live.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite