Live Text: Marşul pentru Basarabia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul pentru Basarabia a reunit 12 000 de persoane, mulţi dintre ei tineri (Foto: Sergiu Brega)
Marşul pentru Basarabia a reunit 12 000 de persoane, mulţi dintre ei tineri (Foto: Sergiu Brega)

Duminică, 12 octombrie, mii de oameni ies în stradă, în Bucureşti, pentru Basarabia! Bucureştenii se întâlnesc pe Şoseaua Kiseleff, de unde vor porni în marş pentru a cere Unirea. Aici vom transmite live-text Marşul pentru Basarabia! Urmăriţi transmisia live pe privesc.eu!

Marşul pentru Basarabia s-a încheiat. Mulţumim că aţi fost alături de noi! Dacă mai exista o urmă de îndoială, a fost spulberată de prezenţa a peste 12.000 de persoane care au strigat ”Unire!”. Într-o societate în care implicarea civică a cetăţenilor e scăzută, noi am demonstrat că românii se mobilizează atunci când au un crez comun. Azi am demonstrat încă o dată că România vrea unire! Invităm să citiţi şi să semnaţi PROCLAMAŢIA DE LA BUCUREŞTI aici

Înregistrarea privesc.eu:

19:55 Prima victorie pentru numărul adevărat de participanţi: Mediafax, sursa citată de majoritatea siteurilor care anunţase anterior greşit 3 000 de participanţi a modificat ştirea: Mii de persoane au participat, duminică după-amiază, în Bucureşti, la un marş pentru unirea României cu Republica Moldova / Participanţii, al căror număr a fost estimat de organizatori la peste 10.000.

image

Ştire B1 TV:

19:35 Autocarele venite de la Chişinău au plecat, pline ochi cu tineri entuziaşti. Noi asistăm cu stupoare cum o parte a presei spune că au fost circa 3 000  de participanţi. Explicaţia vine, logic, de la jandarmerie, care a dat la ora 14:00 cifra din autorizaţie. Chiar şi 3 000 de participanţi este un număr bun pentru o cauză în România dar noi am fost mulţi, mult mai mulţi. Nimeni nu poate descrie sentimentul de a avea mii de fraţi alături de tine, uniţi în acelaşi simţământ. Revin aici cu filmări şi poze cu toată coloana, ca să ne putem număra corespunzător :)

Primul clip cu întreaga coloană intrând pe Calea Victoriei durează 11 minute

16:35 Platforma Unionistă Acţiunea 2012 , reprezentanta societăţii civile unioniste se adresează public: Membrilor Parlamentului României, Primului Ministru şi Membrilor Guvernului României, Preşedintelui României precum şi tuturor candidaţilor la această funcţie, Bisericii Ortodoxe Române, Bisericii Catolice şi tuturor celorlalte culte religioase recunoscute precum şi Reprezentanţilor instituţiilor mass-media, să iniţieze sau/şi să susţină acţiuni menite să asigure pe cale paşnică şi democratică viitorul comun al românilor! Citeşte şi semneză aici ”Proclamaţia de la Bucureşti”.

Am ajuns la hanul lui Manuc, loc de final al manifestaţiei noastre:

image

16:19 Românii din Londra alături de Basarabia!

image

16:03 Suntem peste 12.000!! Basarabia e România! Noi am ales deja!

image

15:59 Mulţimea tocmai a traversat Bulevardul Regina Elisabeta. România cere unirea!

Moise Guran s-a ţinut de cuvânt! Mulţumim pentru suport!

image

15:32 Coloana trece prin faţa Muzeului Naţional de Istorie a României

15:27 Citeşte ”Proclamaţia de la Bucureşti” - proclamaţie lansată de Platorma Unionistă Acţiunea 2012 în cadrul amplei manifestaţii -aici

Tinerii din prima linie afişează, pe un banner, mesajul: Noi am ales deja!

15:20 Participanţi de toate vârstele cer unirea! Mii de oameni şi numărul creşte!

15:15 Oamenii veniţi din toată ţara! Numărul participanţilor creşte!!

image

15:10 Peste 10.000 de oameni prezenţi la Marşul pentru Basarabia! Se strigă ”Basarabia e România!

image

15:00 La ştiri, în direct, se vorbeşte despre o ”mare de oameni”! Mulţimea a ajuns pe Calea Victoriei! Suntem mulţi şi toţi ne dorim acelaşi lucru: unirea Basarabiei cu România!

Români de toate vârstele poartă mândrii tricolorul vopsit pe faţă!

image

14:53 De câteva minute, am pornit! Mii de participanţi deja care strigă: ”Unitate naţională”, ”Unire!”, ”Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti!” Urmăreşte live pe privesc.eu!

14: 37 Toate televiziunile sunt prezente! Mesajul principal: unirea - obiectiv naţional! Participanţii strigă într-un singur glas: ”Trăiască, trăiască, trăiască şi-nfloreasca, Ardealul, Moldova şi Ţara Românească!”

image

14:25 Basarabia e România!

image

14:18 Foarte mulţi români, de pe ambele maluri ale Prutului, prezenţi la Marşul pentru Basarabia! Încă mai ai timp să ajungi!

13:30 Mai sunt 30 de minute până la startul Marşului pentru Basarabia. Vă aşteptăm pe toţi lângă Muzeul Ţăranului Român (Şoseaua Kiseleff)! Urmăriţi live aici!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite