Lista adăposturilor de protecţie civilă din România. În Bucureşti sunt mai mult de 1.000 DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adăpost Cetatea Devei / Foto Daniel Guta / Adevarul
Adăpost Cetatea Devei / Foto Daniel Guta / Adevarul

În România există 4.358 de adăposturi de protecţie civilă în care oamenii s-ar putea retrage în cazul unui atac, potrivit listei publicate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Locaţiile se găsesc în toate judeţele, cele mai multe fiind în municipiul Bucureşti, respectiv 1.171. În sectorul 1 sunt 165, în sectorul 2 sunt 343 (cele mai multe), în sectorul 3 sunt 143, în sectorul 4 sunt 168, în sectorul 5 sunt doar 58 şi în sectorul 6 sunt 294 de astfel de adăposturi.

Cele mai puţine adăposturi se regăsesc în Ialomiţa - 13 şi Vrancea - 3.

Adăposturile sunt verificate anual, totuşi, multe dintre ele se află într-o stare precară şi au fost transformate în beciuri sau spaţii de depozitare. Conform legii, în cazul unui atac aceste adăposturi, ocupate în număr foarte mare de oamenii din blocurile respective, trebuie eliberate în 24 de ore. 

Vasile Dîncu: Suntem pregătiţi pentru orice situaţie

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, marţi, despre verificarea adăposturilor de război din ţară, în contextul conflictului de la graniţa cu Ucraina, că suntem pregătiţi pentru orice situaţie şi că a discutat cu Ministerul de Interne, iar aceste inspecţii se fac anual.

„Din perspectiva noastră, a celor care sunt în domeniul Apărării, acest lucru s-a făcut, în ultimii ani, foarte serios şi ştim exact, suntem pregătiţi pentru orice situaţie”, a mai afirmat Vasile Dîncu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite