Limbi Moderne Aplicate - facultatea cu cei mai mulţi candidaţi pe loc la Universitatea Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea din București, în primele 200 de universități din lume la mai multe domenii
Universitatea din București, în primele 200 de universități din lume la mai multe domenii

Cele mai multe dintre facultăţile Universităţii din Bucureşti au încheiat procesul de înscriere. Peste 20.000 de candidaţi şi-au depus dosarele în această sesiune, pentru admiterea la studii universitare de licenţă, cu o medie de 4 candidaţi pe locurile de la buget.

Facultăţile şi specializările cu cei mai mulţi candidaţi înscrişi:


1.Facultatea de Geografie: 9 candidați/loc. Cele mai căutate specializări: Hidrologie și Meteorologie (13 cand/loc), Planificare teritorială (12 cand/loc), Geografia turismului (12 cand/loc), Cartografie (11 cand/loc), Geografie București (10 cand/loc).


2.Facultatea de Administraţie şi Afaceri: 8,47 cand/loc. Cea mai căutată specializare: Administrarea afacerilor (12,50 cand/loc).


3.Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării: 7,39 cand/ loc.


4.Facultatea de Ştiinţe Politice: 6,94 cand/loc. Cele mai căutate specializări: Studii de securitate (11,21 cand/loc), Științe politice (8,33 cand/loc).


5.Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine: 5,74 cand/loc. Cele mai căutate specializări: Limbi Moderne Aplicate (77,75 cand/loc), Studii americane (12 cand/loc), Rusă (12 cand/loc), Japoneză (10,4 cand/loc), Arabă (6,8 cand/loc).


6.Facultatea de Drept:
5,31 cand/loc.


7.Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială: 4,24 cand/loc.


8.Facultatea de Biologie: 4,24 cand/loc


9.Facultatea de Litere: 4 cand/loc. Cea mai căutată specializare: Studii europene (8 cand/loc).


10.Facultatea de Istorie: 3,70 cand/loc. Cea mai căutată specializare: Relații Internaționale și Studii Europene (8,58 cand/loc).

Înscrierile continuă la facultăţile de Fizică (până la data de 19 iulie), Chimie (20 iulie), Filosofie (20 iulie), Știinţe Politice (20 iulie, pentru specializările Știinţe politice şi Studii de securitate), Geologie şi Geofizică (21 iulie).

Candidaţii care s-au înscris la specializări unde modalitatea de admitere constă într-un examen/test grilă vor susţine în perioada imediat următoare probele de concurs.

Sunt facultăţi şi departamente care propun o formulă mixtă de admitere: o probă scrisă şi media de la bacalaureat sau notele de la disciplinele de la bacalaureat relevante pentru domeniul ales de candidat, fiecare cu o anumită pondere.

La Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) a Universităţii din Bucureşti, 1.070 de candidaţi au dat admitere ieri, 18 iulie. „Candidaţii şi-au regăsit universul în subiectele examenului din anul acesta: Facebook şi fast-food. Suntem nerăbdători să le cunoaştem opiniile, aşa cum au fost ele redactate pe foaia de concurs" a susţinut decanul facultăţii, conf. univ. dr. Viorica Păuş.

Data limită de afişare a rezultatelor: 26 iulie 2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite