Lidia Bărbulescu, scurgeri „pe surse“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al instanţei supreme, Lidia Bărbulescu (foto), membru CSM, a fost audiat, ieri, în calitate de martor în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de grave fapte de corupţie.

Bărbulescu a dat declaraţii procurorilor anticorupţie în legătură cu faptul că ar fi atenţionat-o pe judecătoarea Joiţa Preda că va avea de soluţionat un dosar monitorizat. Este vorba despre dosarul în care Cătălin Voicu ar fi intervenit, prin intermediul magistratului Florin Costiniu, astfel încât omul de afaceri Costel Căşuneanu să aibă câştig de cauză într-un litigiu cu Compania de Autostrăzi.

Lidia Bărbulescu a precizat că nu-i cunoaşte nici pe Cătălin Voicu şi nici pe Costel Căşuneanu. În calitate de vicepreşedinte al Curţii Supreme şi, ulterior, de preşedinte al aceleiaşi instanţe, Bărbulescu a avizat solicitările DNA de interceptare a convorbirilor telefonice ale senatorului Cătălin Voicu.

De altfel, într-una dintre interceptările telefonice realizate de SRI, Cătălin Voicu îl asigura pe senatorul PSD Alexandru Mazăre că „Lidia e de-a noastră". Tot ieri a fost audiată la DNA şi Margareta Costea, soacra preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.

Procurorii verifică dacă Voicu a intervenit în dosarul în care se făceau cercetări cu privire la obţinerea certificatului de revoluţionar de către Margareta Costea, cauză soluţionată în 2006 cu neînceperea urmăririi penale.

Sechestru

Oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au primit o veste proastă ieri de la procurorii anticorupţie: li s-a pus sechestru pe sumele presupuse că au fost date lui Voicu drept mită pentru a-i ajuta în dosare penale şi civile. Căşuneanu are sub sechestru 200.000 de euro, iar Locic - 30.000 de euro.

Citiţi şi:


FOTO/VIDEO: Reportaj în satul lui Costel Căşuneanu, "regele asfaltului" anchetat de DNA

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite