Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat astăzi din închisoare. Decizia de eliberare condiţionată a rămas definitivă după ce procurorii nu au contestat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gregorian Bivolaru FOTO CLICK
Gregorian Bivolaru FOTO CLICK

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat, miercuri, din Penitenciarul Bistriţa, în condiţiile în care decizia de eliberare condiţionată luată de Judecătoria Bistriţa a rămas definitivă.

UPDATE 11.00 Fondatorul MISA a ieşit din închisoare

Gregorian Bivolaru a fost pus în libertate din Penitenciarul Bistriţa. La ieşirea din închisoare, Bivolaru a susţinut că nu se consideră vinovat: De asemenea, a spus că nu intenţioneaza să dea statul în judecată. El a mai arătat că acum că e liber se va apuca să scrie cărţi. 

UPDATE 9.40  Reprezentanţii Penitenciarului Bistriţa au declarat, pentru News.ro, că Gregorian Bivolaru urmează să fie pus în libertate în cursul acestei zile, după ce penitenciarul a primit decizia instanţei de eliberare condiţionată. "S-a primit decizia instanţei. Urmează să fie eliberat în cel mult două ore", au precizat reprezentanţii Penitenciarului Bistriţa.

Procurorii nu au contestat decizia

Gregorian Bivolaru urmează să fie pus în libertate din Penitenciarul Bistriţa după ce decizia de eliberare condiţionată, luată de Judecătoria Bistriţa, a rămas definitivă, procurorii Parchetului de la lângă Judecătoria Bistriţa stabilind să nu conteste eliberarea condiţionată a acestuia, potrivit Mediafax.

Fondatorul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, condamnat la 6 ani de închisoare pentru întreţinere de act sexual cu un minor, poate fi eliberat condiţiionat, potrivit unei decizii date pe 7 septembrie de Judecătoria Bistriţa.

S-a scăzut arestul din Suedia şi Franţa

Tribunalul Bucureşti decisese pe 10 noiembrie 2016 să se scadă din pedeapsa liderul MISA, Gregorian Bivolaru, peste şase luni, cât a fost arestat în Suedia, în 2005, şi alte aproape cinci luni, perioada în care a stat în arest în Franţa până la extrădarea sa în România.

„Admite contestaţia la executare formulată de Bivolaru Gregorian. Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 86/23.04.2010 pronunţată de Tribunalul Sibiu. Deduce, din pedeapsa închisorii de 6 ani aplicată condamnatului, perioada reţinerii şi arestării preventive din România de la data de 29.03.2004 la data de 01.04.2004, precum şi perioadele în care acesta a fost arestat, în Suedia, din data de 04.04.2005 la data de 21.10.2005 şi perioada arestului din Franţa, din data de 26.02.2016 la data de 22.07.2016, când acesta a fost extrădat în Romania. Deduce din pedeapsa închisorii aplicată şi perioada executată în România din data de 22.07.2016 la zi. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale nr. 86/2010”, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti.  Decizia nu a fost contestată de procurori.

Arestarea  din Franţa şi extrădarea

Gregorian Bivolaru a fost adus în ţară în 22  iulie, după ce a fost extrădat din Franţa, iar la trei săptămâni după ce a început să execute pedeapsa de şase ani de închisoare, primită în dosarul în care a fost găsit vinovat pentru întreţinere de act sexual cu un minor, a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie la executare.

Liderul MISA a fost prins în Franţa, pe 26 februarie, fiind extrădat în România în 22 iulie, pentru executarea pedepsei de şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, primită în 14 iunie 2013, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Iniţial, în aprilie 2012, magistraţii Tribunalului Sibiu l-au achitat pe Bivolaru.

Fuga din România

Gregorian Bivolaru a plecat din ţară în august 2004, după ce a fost trimis în judecată, iar opt luni mai târziu a fost prins şi arestat în Suedia, însă a cerut azil politic, iar autorităţile din această ţară i-au acceptat cererea. De atunci, toate solicitările de extrădare au fost respinse de autorităţile suedeze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite