Procurorul general interimar: S-a redeschis urmărirea penală în dosarul Băsescu- Firea, după ce medierea a eşuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu si Gabriela Firea
Traian Basescu si Gabriela Firea

Urmărirea penală în dosarul Băsescu - Firea s-a redeschis, după ce Parchetul General a fost înştiinţat printr-un proces verbal că medierea dintre cei doi a eşuat. Aşa a declarat, marţi, Bogdan Licu, procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Practic. în dosarul Băsescu- Firea, urmărirea penală a fost suspendată pentru o perioadă de trei de luni, timp în care fostul preşedinte Traian Băsescu şi senatorul PSD Gabriela Firea puteau să ajungă la o înţelegere prin mediere.

„Luni, Parchetul General a fost înştiinţat printr-un proces verbal transmis de casa de avocatură care s-a ocupat de mediere, că medierea a eşuat", a spus, pentru MEDIAFAX, procurorul general interimar Bogdan Licu.

Astfel că, „urmărirea penală în acest dosar se va redeschide, pentru infracţiunea de ameninţare", a mai spus,  procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

De la ce a început totul

Disputa Băsescu - Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

Fostul şef al statului a mai spus că senatorul PSD Gabriela Firea este "o şantajistă de profesie". "Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine şcoala turnătorului Felix", a precizat Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că îi recomandă premierului Victor Ponta să nu o ia pe "senatoarea şantajistă" Gabriela Firea ca purtător de cuvânt la alegeri pentru coaliţie, pentru că aceasta poartă ghinion bărbatului despre care spune că vrea să îl protejeze. Băsescu a ţinut totodată să amintească prestaţia Gabrielei Firea din campania pentru prezidenţiale a lui Mugur Isărescu.

Gabriela Firea a reacţionat, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest "act flagrant de intimidare a unui senator".

Postarea pe facebook


Firea preciza, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, în seara zilei de 13 aprilie 2014, într-o emisiune televizată, "un mesaj fără niciun echivoc" legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.

"Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!", scria Gabriela Firea, pe Facebook.

Ulterior, senatorul PSD a depus, în 16 aprilie 2014, la Parchetul instanţei supreme, o plângere pe numele lui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj.

În plus, 176 de parlamentari, în frunte cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea şi Ilie Sârbu, au semnat un denunţ de şantaj împotriva lui Traian Băsescu, depus în 17 aprilie 2014, la Parchetul instanţei supreme.

Premierul Victor Ponta a spus atunci că a semnat documentul şi a precizat că gestul este determinat de ameninţările pe care şeful statului le-a adus unui senator al României. Ponta a precizat că a fost primul care a semnat plângerea penală formulată pe numele lui Traian Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite