Liceeni premiaţi de NASA

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, desemnat în 2009 cel mai bun liceu din ţară de către Ministerul Educaţiei, a cucerit şapte premii la competiţia internaţională organizată de NASA pentru proiectarea de spaţii orbitale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii constănţeni au aflat luni seară că şi-au adjudecat două premii II, două premii II şi trei menţiuni la NASA Ames Space Settlement Design Contest - ediţia 2010. „Elevii noştri au uimit încă o dată", a declarat profesorul de fizică Ioan Băraru, care îndrumă din 2004 echipele constănţene la competiţiile NASA.

Proiectele de anul acesta constau în realizarea de minioraşe unde trăiesc comunităţi de specialişti care asigură funcţionarea staţiei orbitale şi traiul populaţiei. Liceenii şi-au dedicat proiectelor tot timpul liber şi chiar mai mult de atât, lucrând la acestea în fiecare oră de studiu al ştiinţelor reale. Cei şapte îşi vor prezenta staţiile orbitale şi în faţa colegilor, astăzi.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările