Legea salarizării: profesorii de la şcolile din Sectorul 6 intră în grevă de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii din sectorul 6 intră de luni, 12 iunie, în grevă deoarece sunt nemulţumiţi de modificările aduse Legii salarizării, în condiţiile în care ministrul Muncii a anunţat o decalare a calendarului majorărilor salariale. Proteste sunt anunţate şi în Cluj.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că bugetarii nu vor primi majorările salariale după calendarul avansat până acum. De la 1 ianuarie 2018, creşterea va fi de doar 25%, urmând ca de la 1 martie 2018 să fie acordată diferenţa. Potrivit variantei iniţiale a Ministerului Muncii, primele majorări trebuiau aplicate de la 1 iulie 2017. 

Preşedintele sindicatului, Simion Hăncescu, a explicat că s-a declanşat un referendum pentru greva generală, începând cu 12 iunie. „Acum suveran este poporul, deci nu liderii pot decide. Dacă membrii de sindicat nu sunt mulţumiţi de această lege a salarizării şi vor să protesteze, au posibilitatea. O grevă generală nu se poate face de către liderii de sindicat, se face numai cu acordul oamenilor", a spus Hăncescu, potrivit Agerpres. 

Cu alte cuvinte, profesorii spun că sunt şanse ca dascălii să nu încheie situaţiile şcolare ale elevilor. „Nu ne dorim lucrul ăsta ne dorim ca parlamentarii să înţeleagă să situeze învăţământul acolo unde îi este locul. Am solicitat Guvernului, partidelor politice, Parlamentului ca învăţământul să fie catalogat cu un salariu având un coeficient echivalentul a 35% din salariul preşedintelui, salariul maxim şi de acolo să eşalonăm în jos", a completat Rada.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite