Legea care amână autorizarea platformelor de ridesharing până în februarie 2020, promulgată de preşedintele Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
uber iasi 3 sursa telem

Legea care amână autorizarea platformelor de ridesharing (Uber, Bolt, Taxify şi mai nou, BlackCab) până în februarie 2020 a fost promulgată joi de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Actul normativ prorogă astfel prevederile unei ordonanţe de urgenţă, adoptată de Guvernul Dăncilă la finalul lunii iunie şi care a intrat deja în vigoare de la 1 noiembrie.

Potrivit ordonanţei, de la 1 noiembrie 2019 pot să-şi desfăşoare activitatea doar aplicaţiile de transport alternativ care au avizul tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor şi doar şoferii autorizaţi de către Autoritatea Rutieră Română. Cum lucrurile nu au mers ca unse, iau autorizarea platformelor şi a şoferilor a întârziat, Parlamentul a adoptat pe 22 octombrie un proiect de lege prin care împinge până în februarie 2020 termenul până la care aplicaţiile precum Uber, Bolt, Clever sau Yango, precum şi şoferii acestora se pot autoriza.

Numai că, surpriză, legea nu fusese trimisă la Cotroceni spre promulgare înainte de intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, iar de la 1 noiembrie şoferii care lucrează pentru aplicaţiile de ridesharing şi care nu respectau noile reguli sau nu erau autorizaţi puteau fi sancţionaţi cu până la 9.000 de lei, riscând inclusiv reţinerea plăcuţelor de înmatriculare pentru 6 luni.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite