Legea care abilitează un Guvern demis să aprobe bugetul a fost publicată în MO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Decretul de promulgare şi Legea care abilitează un Guvern demis să aprobe bugetul de stat, pe cel al asigurărilor sociale şi Legea responsabilităţii fiscale au fost publicate joi în Monitorul Oficial, urmând ca actul normativ să intre în vigoare peste trei zile.

Potrivit Legii, prin derogare de la prevederile Legii privind organizarea şi funcţionarea Executivului, "în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, Guvernul poate iniţia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internaţionale, proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, precum şi proiectul de lege privind responsabilitatea fiscală".

Premierul în exerciţiu Emil Boc a declarat miercuri că Executivul va aproba Legea bugetului pe anul 2010 după intrarea în vigoare a modificărilor aduse Legii privind organizarea şi funcţionarea Guvernului.

Potrivit art. 78 din Constituţie, legile intră în vigoare la trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial, în cazul în care nu este prevăzută o dată anume în textul acesteia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite