„Le Monde“: „Băsescu îşi salvează scaunul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Le Monde „Preşedintele Băsescu, supranumit «Popeye Marinarul», îşi salvează scaunul“
Le Monde „Preşedintele Băsescu, supranumit «Popeye Marinarul», îşi salvează scaunul“

Ştirea că referendumul din 29 iulie a fost invalidat de Curtea Constituţională a făcut rapid înconjurul lumii.

Associated Press relatează că decizia Curţii îi deschide calea preşedintelui Băsescu de a se întoarce la postul său, aceasta fiind cea mai recentă rundă din bătălia pentru putere dintre Guvernul de stânga şi preşedintele populist de centru-dreapta. Aceeaşi ştire a fost preluată imediat de ziare şi posturi de televiziune importante din SUA, cum ar fi ABC, CBS sau cotidianul „Washington Post".

Le Monde titra pe pagina electronică: „Preşedintele Băsescu, supranumit «Popeye Marinarul», îşi salvează scaunul". Cotidianul francez anunţa astfel că referendumul pentru demiterea preşedintelui a fost invalidat ieri de Curtea Constituţională, astfel că Traian Băsescu, supranumit în ţara sa „Popeye Marinarul" îşi păstrează scaunul de şef al statului după ce a mai supravieţuit unui referendum în 2007.

Agenţia Reuters îl citează pe judecătorul Augustin Zegrean care le-a spus reporterilor că decizia a fost luată cu „o majoritate legală de 6 la 3".

BBC menţionează că decizia de invalidare a referendumului, din cauza neîntrunirii pragului de participare de 50 la sută, prejudiciază eforturile premierului Victor Ponta de a-l elimina pe Băsescu, un rival de temut.

Euronews scrie pe site-ul său că  „Traian Băsescu scapă de suspendare"

Le Monde titrează: „Preşedintele Băsescu îşi salvează scaunul".

France 24 afirmă, la rândul său, pe site-ul de internet că „Traian Băsescu îşi salvează scaunul şi rămâne preşedintele României".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite