Laurenţiu Cazan, comandantul acţiunii jandarmilor în Piaţa Victoriei: Îmi asum tot ceea ce s-a întâmplat în Piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maiorul Laurenţiu Cazan CAPTURĂ TVR1
Maiorul Laurenţiu Cazan CAPTURĂ TVR1

Maiorul Laurenţiu Cazan, comandantul acţiunii jandarmilor în Piaţa Victoriei, la protestul diasporei, a declarat la TVR că îşi asumă tot ceea s-a întâmplat. Totodată, el şi-a cerut scuze faţă de manifestanţii paşnici care au avut de suferit în urma intervenţiei în forţă. Întrebat dacă s-a gândit la demisie, Cazan a răspuns: „Sunt aspecte care ţin de mine. Mă gândesc la toate variantele”.

Comandantul acţiunii jandarmilor în Piaţa Victoriei a justificat acţiunea în forţă prin faptul că în zonă au fost sute de persoane violente, care acţionau în planurile doi-trei, iar de această dată oamenii veniţi la protest nu s-au delimitat de ele.  

Cazan a declarat că persoanele violente nu au venit în grupuri în Piaţa Victoriei, ci individual, dându-şi întâlnire în anumite puncte ale Pieţei. Ele s-ar fi grupat „în eşaloanele doi-trei de adâncime”, având o mobilitate foarte mare. 

„De data aceasta, chiar dacă am avut un număr mai mare, de ordinul sutelor, de persoane violente, oamenii nu se mai delimitau de ei. Nu am avut de data aceasta un spirit al mulţimii să se delimiteze de astfel de acţiuni”, a susţinut comandantul acţiunii. 

Un fel de a explica pasivitatea iniţială: Nu am vrut să creăm tensiune

Întrebat de ce nu s-a intervenit încă din primul moment pentru izolarea persoanelor agresive, Cazan a precizat că la primele incidente care s-au înregistrat în jurul orelor 16.00  „în majoritate erau persoane care au participat în Piaţa Victoriei”. „Nu am vrut să creăm tensiune. Pentru mine ar fi fost foarte uşor ca la momentul 16.30 să reptabilesc ordinea publică şi gânditi-vă ce tensiuni erau”, a spus el, precizând că în timpul întregii intervenţii au fost extrase din Piaţă 20 de persoane violente. 

Incidentul cu turiştii israelieni

Maiorul Laurenţiu Cazan s-a referit şi la momentul în care turiştii israelieni au fost daţi jos din taxi şi imobilizaţi de jandarmi. Ofiţerul a susţinut că în zona în care s-a întâmplat incidentul, Titulescu-Buzeşti, „era o zonă unde foarte multe persoane acţionau împotriva forţelor de ordine”. Cazan a spus că jandarmii au observat că „o parte dintre ele foloseau taxiurile pentru a pleca din zonă”. Aşa s-a decis verificarea taxiurilor.

Ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite