Laura Kovesi, despre scandalul CSM: dacă acuzaţiile sunt adevărate, mediile care nu-i reprezintă corect pe procurori trebuie revocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Codruţa Kövesi, procurorul general al Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat într-o conferinţă de presă din această dimineaţă, că, în cazul în care acuzaţiile se dovedesc a fi adevărate, este important să se instituie revocarea acelor medii care nu-i reprezintă corect pe procurori. 

"Nu pot să fac nicio comunicare publică pentru dosarul penal inregistrat la DNA. Cu privire la situaţia care s-a creat, aş vrea să spun că persoanele care sunt suspecate beneficiează de prezumţia de nevinovăţie. Cred ca este important pentru toţi procurorii din România, care în ultimii şase ani au depus un efort constant şi continuu pentru a transforma instituţia Ministerului Public într-o instituţie activa şi profesională, să aibă parte de un procuror general şi un procuror şef DNA ales pe criterii de transparenţă", a declarat Kovesi.

Procurorul general susţine că procurorii merită să fie conduşi de persoane care au lucrat în sistem, alese pe criterii transparente "şi nu negociate prin alte părţi şi nici prin metode ilegale".

"Am condus această instituţie timp de şase ani şi cred că sunt în măsură să fac astfel de comentarii. În măsura în care aceste acuzaţii se dovedesc a fi adevărate, cred că este important să se instituie reovacarea acelor medii care nu-i reprezintă corect pe procurori", a mai spus Laura Kovesi.   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite