VIDEO Laura Codruţa Kovesi, audiată la ÎCCJ: CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Kodruţa Kovesi la venirea la Înalta Curte FOTO Lauremţiu Sirbu
Laura Kodruţa Kovesi la venirea la Înalta Curte FOTO Lauremţiu Sirbu

Laura Codruţa Kovesi a intrat la audieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Fosta şefă a DNA nu a făcut nicio declaraţie înainte de audieri. Este vorba de un dosar în care Inspecţia Judiciară a contestat respingerea de către CSM a abaterii disciplinare legate de desemnarea unei judecatoare pentru exercitarea unui control la DNA. La ieşirea de la audieri, Kovesi a respins acuzaţiile aduse de Inspecţia Judiciară.

UPDATE 12.50 - Laura Codruţa Kovesi a plecat de la ICCJ, Ea a respins acuzaţiile aduse de Inspecţia Judiciară: “Nu există nicio probă care să arate că am afectat imaginea procurorilor”. Curtea a rămas in pronunţare. 

”Astăzi s-a judecat una dintre acţiunile disciplinare care a fost finalizată de către CSM. CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară, este vorba despre un control pe care l-am dispus în cadrul DNA. Printre alte activităţi dispuse, am dispus ca un consilier care avea calitatea de judecător, dar era detaşat la DNA, să facă o evaluare pe aspecte de jurisprudenţă, având în vedere că era o practică judiciară neunitară în interiorul insttuţiei. Cam aceasta este abaterea disciplinară, o să vedem soluţia”, a spus Kovesi, la ieşirea din sediul ICCJ.

Laura Codruţa Kovesi, audiată la ÎCCJ: CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară

******

Reamintim că Inspecţia Judiciară anunţa, pe 11 aprilie 2018, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă Laura Codruţa Kovesi, după ce ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un magistrat aflat într-o stare vădită de incompatibilitate.

"Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie („DNA”) pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute:

- de art. 99 lit. g) din Legea nr. 303/2004, respectiv „nerespectarea dispoziţiilor procurorului ierarhic superior date în scris şi în conformitate cu legea” constând în aceea că a încălcat cu ştiinţă dispoziţiile art.7 alin.(3) din Ordinul nr. 5/12.01.2016 al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care se referă la competenţa de a dispune şi a efectua controlul tematic: „controlul pentru situaţii deosebite şi controlul tematic se dispun de către conducătorii unităţilor de parchet şi se realizează de către aceştia în mod direct sau prin procurori anume desemnaţi", prin desemnarea consilierului procurorului şef al DNA, judecător detaşat, aflat într-o vădită stare de incompatibilitate pentru efectuarea controlului tematic la două servicii teritoriale.

Ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite