Lapte, miere şi rezilienţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Să vezi trai pe vătrai cu începere din 2026: dezvoltare multilaterală, cultură, civilizaţie şi progres. Vom face în cinci ani cât alte ţări în 100 de ani! La modul în care avem acum creştere economică, fără precedent în istoria spaţiului carpato-danubiano-pontic, după cum suntem asiguraţi chiar de şeful actualului guvern Florin Câţu. Vom deveni mare lider regional în zona noastră geografică!

Stimaţi concetăţeni, dragi români, tovarăşi de luptă politică!

Dacă trecem cu bine peste pandemia încă în acţiune, dacă rezistăm şi muncim ca robii, în condiţiile date din frumoasa noastră ţară batjocorită şi furată la foc continuu de cine vrea şi cine nu vrea şi trăim până în 2026, vom ajunge în rai. Şi un pic de răbdare mai trebuie să avem, cinci ani trec ca mâine. Nu raiul de sus dumnezeiesc, ci raiul de jos, pământesc.

Unde va fi acest rai? În România, că nu doar în altă ţară! Aşa ne promit politicienii actuali de la butoane! Să vezi trai pe vătrai cu începere din 2026: dezvoltare multilaterală, cultură, civilizaţie şi progres. Vom face în cinci ani cât alte ţări în 100 de ani! La modul în care avem acum creştere economică, fără precedent în istoria spaţiului carpato-danubiano-pontic, după cum suntem asiguraţi chiar de şeful actualului guvern Florin Câţu. Vom recupera decalajele faţă de alte ţări şi vom deveni mare lider regional în zona noastră geografică!

În ciuda cârcotaşilor şi partidelor care s-au opus şi au pus beţe în roţile guvernării actuale, aceasta a anunţat cu surle şi trâmbiţe că a trimis la UE PNRR-ul României. Lucru adevărat şi confirmat rapid chiar de către Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, printr-un mesaj scris chiar în limba română, pe 31 mai 2021:

Ursula von der Leyen

@vonderleyen

”Am primit PNRR-ul

: include reforme & investiţii ptr. sprijinirea tranziţiei verde & digitale, „creşterea inteligentă”, sănătatea, rezilienţa şi politicile ptr. generaţia viitoare #NextGenerationEU va contribui la construirea unui viitor mai verde şi mai sustenabil ”

Moment istoric, comunicat important pentru ţară ! Trâmbiţat, lăudat, publicat chiar de către guvernanţii care au lucrat la el, în frunte cu prim ministrul Florin Câţu şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Cristian Ghinea  

”Despre ce e PNRR cu adevărat?

Să ne imaginăm România anului 2026: verde, digitală, cu transport curat, cu şcoli moderne, cu medicină performantă. Şi acesta e doar începutul

Prin oportunităţile de redresare şi rezilienţă ale Uniunii Europene, din instrumentul „UrmătoareaGeneraţieUE” (NextGenerationEU), România a conturat planul său de reforme şi modernizare pentru cele 29,2 miliarde euro.

Dar nu este doar un plan. În documentul pe care-l lansăm se află de fapt desenat chipul României pe care ne-o dorim şi pe care abia acum, după zeci de ani, o putem crea.

Piesa de rezistenţă a programului pe care îl propunem pentru români şi România sunt reformele, o serie de transformări esenţiale, de la rădăcină, care au fost mereu amânate şi de care politicienilor mereu le-a fost teamă. Este momentul să ţinem pasul cu Europa modernă, să declanşăm aceste transformări. ”

Mesajul oficialului român este plin de optimism şi mai ales asigurări că : ”Va fi, vom avea, vom reforma… !”

”-Trebuie să avem curajul să le spunem părinţilor noştri că ceva trebuie să se schimbe.”

”Vreau să vă imaginaţi România anului 2026, atunci când reformele şi investiţiile din PNRR vor fi duse la bun sfârşit.

Va fi o Românie verde, de culoarea pădurilor. ”

”Va fi o Românie cu transport modern”-oare de câte ori am auzit această mega promisiune de la guvernanţii ţării, în ultimii 31 de ani ?

”Va fi o Românie antreprenorială şi digitală”-această promisiune mi-a adus aminte de o alta din programul de guvernare al fostei găştii roşii, care prevedea în urmă cu nişte ani dotarea şi digitalizarea tuturor şcolilor din mediul rural, când de fapt aceasta nu a fost în stare să rezolve nici măcar problema toaletelor din fundul curţii !

”Va fi o Românie cu mai puţină sărăcie”- aceasta este poate cea mai tare promisiune a actualei puteri politice şi îmi aduce aminte de vorbele Elenei Ceauşescu, înainte să fie executată, atunci când foştii conducători au fost acuzaţi că s-a făcut foamea pe vremea ”Epocii de aur” : ”Nu a murit nimeni de foame în România !”

”Va fi o Românie sănătoasă şi mai mulţi copii vor putea merge la şcoli moderne.” Alt slogan politicianist, folosit în exces de mai marii ţării, în ultimele trei decenii de democraţie originală.

”Va fi o Românie unită, cu dezvoltare echilibrată şi coerentă …”

Sunt doar câteva asigurări din mesajul ministrului Ghinea, suficiente încât să ni se transmită că după doar cinci ani, în România va curge lapte şi miere. Nimeni nu va mai suferi de foame şi frig, vom avea de toate, din belşug ! Nimeni, niciun român nu va fi lăsat de izbelişte ! Mai mult, să vezi acum că vor da năvală înapoi, în ţară, milioanele de români care au fugit în zări străine, de sărăcie ! Se vor întoarce degrabă la raiul promis, raiul românesc !

Va fi revoluţie, în România, în doar cinci ani de zile ! Iar aceste lucruri ni se promit că se vor înfăptui cu adevărat, nu cum se întâmpla pe vremurile cincinalurilor comuniste, care doar ne promiteau ridicarea României pe noi culmi de civilizaţie şi progres !

Naţionala României, ca la fotbal, este pe drumul cel bun ! Doar să dăm un gol mai mult decât adversarul, nu contează câte primim !

Ce îi doare gura pe antrenorii puterii politice să declare, să promită !

Să vedem, peste cinci ani, câte goluri numărăm la capitolul am promis că vom face şi nu am făcut.

UE ne dă bani, dar nu şi face în locul României lucrurile cu care se laudă politicienii noştri la putere, oricare ar fi aceştia.

Să dea Dumnezeu să facă măcar jumătate din ce ne tot promit şi ne tot asigură, cu gurile până la urechi !

Hai România ! Important este să avem cât mai puţine goluri printre promisiuni !

Trăiască PNRR-ul, trăiască cincinalul 2021-2026 !

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite