La Universitate împotriva lui Iohannis: sâmbătă, ora 18:00

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valul de nemulţumire împotriva deciziilor preşedintelui Klaus Iohannis se mută din mediul online în stradă: sâmbătă la Universitate va avea loc o manifestaţie de protest, potrivit unui evenimentul creat pe reţelele de socializare care a strâns mii de oameni.

Poate părea straniu ca la un an şi trei luni după numirea în funcţie, să existe proteste ale tinerilor faţă de cel pe care tot ei l-au susţinut să ajungă în funcţie, prin mobilizarea exemplară de pe Facebook. Ultimele zile au fost cele care au umplut paharul nemulţumirii însă picăturile s-au adunat încă din primele zile de mandat...

Eveniment pe Facebook: https://www.facebook.com/events/779203898891277/

Promisiuni electorale neonorate

Eu, unul, voi fi sâmbătă la Universitate deoarece pe mine şi pe mulţi alţii ca mine, preşedintele Iohannis m-a minţit. În timpul campaniei, pe 7 noiembrie 2014, atunci candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat că unirea României cu Moldova e un lucru pe care numai Bucureştiul poate să-l ofere şi numai Chişinăul poate să-l accepte. „Dacă cetăţenii Republici Moldova îşi doresc unirea cu România, atunci nimeni nu-i poate opri”, a declarat Klaus Iohannis.

Ei bine, pe 17 februarie la dezbaterea Iniţiativei România, preşedintele a spus despre Unire că ar fi, în acest moment, un demers neserios şi că întâi Republica Moldova trebuie să intre în Uniunea Europeană (ceea ce chiar şi orice începător în geo-politică ştie că este o utopie). Neserios pare a fi chiar Klaus Iohannis, faţă de interesele alegătorilor săi:

  • Publicitatea pentru medicamente: 9 ianuarie 2016, preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea art. 17 din Legea nr. 148/2000 privind publicitatea, precum şi a Legii audiovizualului nr. 504/2002, care vizează interzicerea publicităţii pentru medicamente şi farmacii la radio şi posturile de televiziune;  
  • Relaţia cu băncile: 18 decembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului, cererea de reexaminare asupra legii privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilelor ipotecate;  
  • Tăierea pădurilor: 23 martie 2015, Guvernul şi Parlamentul nu au dat curs acestei solicitări, forma în care a fost adoptat Codul Silvic păstrând cota de 30%. Argumentele celor de la Schweighofer-Holzindustrie, cel mai mare procesator de masă lemnoasă din România au fost preluate însă de Adminstraţia Prezidenţială în cererea prin care a trimis spre reexaminare la Parlament Codul Silvic.  

Pentru noi, organizaţiile unioniste, a fost strigător la cer felul în care preşedintele s-a fofilat, în momentul în care tinerii de la Chişinău care au venit pe jos spre Ţară în iulie anul trecut au vrut să-l vadă pe Preşedinte la Cotroceni. Motivând o şedinţă la Bruxelles care nu a mai avut loc, Iohannis i-a lăsat pe tineri pe mâna consilierilor, pe parchetul de la Palatul Cotroceni:

image

Generaţia noastră nu are voie să aştepte  

Şi nici nu poate aştepta! După tragedia de la Colectiv, în care fraţii şi surorile noastre au murit şi tot ai noştri au ajuns în închisori datorită sistemului corupt, nu rockerii au ajuns la "putere" ci a avut loc re-aşezarea funcţiilor, middle-managementul instituţiilor a rămas la fel iar schimbările au fost doar declarative, de formă. Sensul protestelor a fost deturnat! Avem astăzi un guvern temporar, de formă, care oricât ar vrea, nu poate schimba nimic pentru că nu e luat în serios: oricum din noiembrie vor pleca.

Tinerii sunt îndemnaţi să intre în politică însă sistemul caută să-i impună tot pe-ai lor. Am fost recent la lansarea unui partid format predominant de tineri. Nici măcar nu li s-a dat şansa de a se exprima, au fost din prima discreditaţi în presă şi de fapt efortul lor va fi acum unul imposibil, prin pragurile electorale şi alegerile într-un singur tur care sunt acceptate tacit de "marile" partide. La dezbaterea organizată de Iniţiativa România, imediat ce au cerut organizatorii două tururi, preşedintele României a fugit din sală (da, poate fi şi rapid!). Iniţiativele de partide sunt dublate, triplate, de fiecare dată când apare o voce mai răsare şi alta, cu pedigree politic în spate.  Vom avea, la finalul anului, aceleaşi nume de partide, aceiaşi oameni la butoanele puterii şi totuşi, sfatul vine invariabil: să se bage tinerii în politică...

Ne plătiţi voi sănătatea, viaţa?

Se vorbeşte mult în ultima vreme despre cât ne va costa Unirea cu Basarabia. A calculat cineva costul în cazul în care nu ne vom uni? S-ar putea ca cel de al doilea să fie mai mare şi să nu-l putem suporta. Se poate să nu trebuiască să ducem mai departe păcatele şi neputinţele părinţilor şi bunicilor noştri.

Avem nevoie de conducătorii care să acţioneze conform dorinţelor noastre. Avem nevoie de transformarea unui preşedinte pasiv, aflat parcă în alte sfere, într-unul activ, cu reşedinţa pe Pământ, preferabil în Bucureşti. Şi am mai făcut minuni şi altă dată, cu Facebookul şi ieşind în stradă vom face şi acum. Pentru că ne trece viaţa pe lângă noi, şi nu o să treacă pe lângă noi dormind.

dan mihalache somn cancelaria prezidentiala
dan mihalache somn cancelaria prezidentiala
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite