Kovesi, pentru „The New York Times“: „Există un asalt cât se poate de real asupra sistemului de justiţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Sunt momente în care mediul politic ne arată că nu există nicio dorinţă de a eradica în totalitate corupţia”, declarară şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un articol „The New York Times”, despre economia Roâmniei. Jurnaliştii americani amintesc despre proiectul de modifiicare a legilor Justiţiei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au condamnat miniştri, membri ai Parlamentului şi chiar un fost prim-ministru. Însă în ultimele luni, Guvernul a încercat să slăbească legile anticorupţie. În ianuarie, a vrut să introducă un prag pentru abuzul în serviciu. Furioşi, cetăţenii au ieşit în stradă, iar ordonanţa a fost retrasă. Însă noile propuneri pentru legile justiţiei i-ar putea constrânge pe procurori şi judecători, scriu jurnaliştii de la „The New York Times”. 

„Sunt momente în care mediul politic ne arată că nu există nicio dorinţă de a eradica în totalitate corupţia. Există un asalt cât se poate de real asupra sistemului de justiţie”, a declarat Laura Codruţa Koveşi, şefa DNA.

Economia României înregistrează cea mai rapidă creştere din Europa, iar înclinaţia spre consum poate fi motivul principal al acestui lucru, subliniază într-o analiză de prima pagină publicaţia The New York Times, dând exempul unei pensionare care decide să îşi cumpere o pereche de cizme, deşi are o datorie, amintindu-şi însă că a primit bani în plus la pensie. „The New York Times, despre România: Cea mai rapidă creştere economică din Europa s-ar putea îndrepta către probleme”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite