Kovesi, la sosirea în ţară: A fost un vot pentru întreg sistemul de justiţie din România. Sunt alături de colegii mei judecători şi procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi FOTO Inquam Photos / George Călin
Laura Codruţa Kovesi FOTO Inquam Photos / George Călin

Laura Codruţa Kovesi a declarat miercuri, la sosirea în ţară după audierea în Parlamentul European, că votul obţinut pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european reprezintă un vot pentru întreg sistemul de justiţie din România, şi pentru cetăţenii care au susţinut lupta împotriva corupţiei. Ea şi-a declarat sprijinul pentru protestul procurorilor şi judecătorilor.

„Acest vot nu este un vot doar pentru mine, ci unul pentru întreg sistemul de justiţie din România şi pentru cetăţenii care au susţinut lupta împotriva corupţiei. M-am înscris singură în această procedură, ca procuror, ca profesionist. Nu am avut sprijinul Guvernului de la Bucureşti, nu l-am cerut, nu l-am aşteptat. Acum trebuie să aşteptăm decizia care va fi luată de către oamenii politici, ca urmare a negocierilor între Parlamentul European şi Consiliul Europei. Ceea ce a depins de mine, am făcut. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin, au fost foarte importante mesajele de susţinere, mesajele de încurajare”, a declarat fosta şefă DNA la întoarcerea în ţară unde a fost întâmpinată cu flori.

„Sunt alături de colegii mei procurori şi judecători, care în aceste momente se luptă cu îndârzenie împotriva subordonării statului de drept. Ceea ce se întâmplă în România este extrem de grav, fiind împotriva tuturor recomandărilor instituţiilor europene”, a mai declarat Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a strâns cele mai multe voturi la reuniunea Comisiei LIBE, în care membrii au votat candidatul pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European. Votul a fost secret. Marţi seară, Laura Codruţa Kovesi a reuşit să se claseze pe primul loc şi la votul din Comisia de control bugetar (CONT), la un vot distanţă de următorul candidat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite