Kovesi: “Nu s-au primit oficial de la legişti date privind alcoolemia lui Hardy”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a declarat astăzi că nu s-au primit oficial din partea medicilor legişti informaţii privind alcoolemia pe care a avut-o Hardy Chauncey la momentul agresiunii care a dus la decesul său, astfel că nu poate face speculaţii pe această temă.

„Din punct de vedere medical nu există încă un document care să ateste oficial alcoolemia pe care a avut-o victima în momentul accidentului. Nu aş vrea să fac speculaţii”, a spus Laura Codruţa Kovesi.  Declaraţiile au fost făcute jurnaliştilor care au participat la „Ziua Uşilor Deschise” la Parchetul instanţei supreme în contextul Zilei europene a justiţiei civile.


50 de persoane audiate


Procurorul general a susţinut că au fost 50 de persoane audiate în cazul privind moartea sportivului şi că au au fost ridicate înregistrări atât de la locul incidentului, cât şi din alte părţi, urmând să fie expertizate pentru a se stabili care sunt părţile relevante pentru anchetă.


Potrivit lui Kovesi, s-au primit documente medicale ca urmare a autopsiei, până în acest moment varianta pe care a mers procurorul de caz confirmând un singur agresor şi o singură lovitură, care a cauzat căderea victimei şi ulterior decesul.


Sistemul de înregistrare audio defect a fost luat pentru expertizare


În legătură cu înregistrările, procurorul general a adăugat că localul unde s-a petrecut accidentul avea un sistem de înregistrare audio care, din declaraţiile unor martori audiaţi, nu funcţiona de câteva luni, însă procurorul de caz a ridicat acel dispozitiv pentru a fi expertizat şi pentru a se asigura că nu s-au făcut înregistrări sau dacă s-au făcut nu s-au şters.
Totodată, procurorul general a arătat că a primit o solicitare de asistenţă judiciară internaţională din partea autorităţilor americane. În acest context, Kovesi a spus că părinţii sportivului sunt părţi civile în dosar ei urmând să stabilească ce cheltuieli de înmormântare şi alte costuri au suportat, având dreptul şi la daune morale.


Dosarul medicilor, în acte premergătoare


În ceea ce priveşte personalul medical de la Spitalul din Giurgiu, Kovesi a spus că în dosar se fac acte premergătoare începerii urmăririi penale şi că până la acest moment nu sunt elemente care să impună conexarea acestui caz cu cel al agresorului Ionuţ Tănăsoaia. Procurorul general a asigurat că cele două dosare se vor soluţiona cu celeritate.


Baschetbalistul a murit după ce a fost supus unei operaţii


Baschetbalistul american Hardy Chauncey a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti după incidentul care a avut loc, în noaptea de 8 spre 9 octombrie, la Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo. Hardy Chauncey a murit la puţin timp după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.
Concluziile preliminare ale raportului de autopsie în cazul său arată că decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană.
Hardy a fost dus iniţial la Spitalul Judeţean din Giurgiu, de unde a fost transferat, patru ore mai târziu, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală, întrucât starea acestuia se agravase şi unitatea sanitară nu avea computer tomograf.

Agresorul a fost arestat


Pe de altă parte, Ionuţ Adrian Tănăsoaia, cel care l-a lovit pe baschetbalist, a fost arestat începând cu data de 10 octombrie, pentru lovituri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.


Doi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au fost desemnaţi în această cauză pentru efectuarea urmăririi penale, în vederea administrării probelor necesare lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei.


De asemenea, prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Marius Iacob, a avut o întâlnire cu procurorii la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, în legătură cu asigurarea celerităţii efectuării cercetărilor.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite