Kovesi, decorată de Regele Suediei cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară pentru „lupta susţinută şi curajoasă împotriva corupţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a fost distinsă cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei pentru „lupta susţinută şi curajoasă împotriva corupţiei din România care constituie paşi importanţi spre îmbunătăţirea transparenţei şi a statului de drept”.

Şefa DNA va primi acest titlul zilele următoare, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Ambasada Suediei, în prezenţa mai multor ambasadori UE, a ministrului Justiţiei, a reprezentanţilor DNA şi ai altor instituţii şi ONG-uri din România care lupta împotriva corupţiei.
Titlul îi va fi înmânat şefei DNA de către Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei la Bucureşti, potrivit Revista 22.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a primit Legiunea de onoare în grad de Cavaler de la ambasadorul Franţei în România, Francois Saint-Paul.

Şefa DNA a primit de-a lungul timpului mai multe premii. La începutul acestui an ea a câştigat premiul „Europeanul anului 2016", acordat de Reader's Digest, pentru lupta împotriva corupţiei la nivel înalt.

În aprilie 2014, Kovesi a primit din partea Ambasadei SUA premiul "Femei curajoase din România", pentru că a dovedit un curaj extraordinar în lupta contra corupţiei.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite