Klaus Iohannis: „Sunt revoltat că o asemenea tragedie a fost posibilă în mijlocul Bucureştiului”. Preşedintele s-a dus la locul incendiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis, care a ajuns, sâmbătă, la Spitalul Floreasca, unde sunt internate o parte din victimele din Club Colectiv, s-a declarat revoltat că s-a putut întâmpla aşa ceva în mijlocul Bucureştiului, spunând că are indicii că tragedia s-a produs din cauza ignorării legilor. Preşedintele a ajuns la locul accidentului. El a ţinut un moment de reculegere.

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat locul tragediei. „Au fost ignorate norme simple”. El a spus că a discutat cu anchetatorii şi că nu înţelege cum au fost lăsate atâtea persoane să intre într-un asemenea loc, caare s-a dovedit a fi un loc total impropriu.

„Sunt îndurerat, sunt cutremurat că o astfel de tragedie de asemenea proporţii s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureştiului. Atâţia oameni tineri nevinovaţi care s-au dus să se distreze au murit sau sunt grav răniţi. E o mare tragedie, e foarte important să tragem primele învăţăminte de aici. S-a abordat după principiul lasă că merge şi aşa. Am deja indicii că ignorarea normelor şi a legilor a dus la această tragedie. Sper ca autorităţile să termine repede şi ferm anchetele şi să avem concluzii cu care să putem explica părinţilor, copiilor, de ce s-a întâmplat această tragedie”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la sediul Spitalului Floreasca.

„Am fost cutremurat la ştirea că sunt victime, este ceva ce nu trebuie să existe şi am antamat ideea doliului naţional, vom avea de azi o hotărâre de guvern conform legii. Echipajele şi-au făcut datoria, medicii şi-au făcut datoria şi cred că autorităţile îşi fac acum datoria”, a declarat preşedintele.

„Am vizitat toţi pacienţii, majoritatea sunt inconştienţi, sunt grav răniţi după spusele medicilor. O singură persoană a fost conştientă, am vorbit cu mama unui pacient care este inconştient”, a spus Iohannis la ieşirea din spital, adăugând că ar putea fi modificată inclusiv legislaţia pentru a preîntâmpina asemenea tragedii.

De asemenea, preşedintele şi-a schimbat poza de profil de pe contul său de Facebook cu una care sugerează doliu naţional. 

image

Iohannis va avea o întâlnire începând cu ora 12.00 cu vicepremierul Gabriel Oprea şi cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, doctorul Raed Arafat. De asemenea, o altă şedinţă de urgenţă este programată la Palatul Victoria, începând cu ora 12.30.

Pe aceeaşi temă:

Incendiu Club Colectiv. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte la Guvern, sâmbătă dimineaţă. Nicolae Bănicioiu: „Situaţia este stabilizată”

Incendiu Club Colectiv. Mărturiile cutremurătoare ale martorilor tragediei: „Cei care cădeau erau călcaţi în picioare“

Incendiu club Bucureşti: Colectiv, unul dintre cele mai renumite localuri de concert din Capitală. În seara tragediei, intrarea a fost liberă

Incendiu în Clubul Colectiv: Cine sunt Goodbye to Gravity, trupa care a concertat în momentul producerii tragediei

Incendiu Colectiv. Cine este Alin Anastasescu, acţionarul principal al firmei care deţine Clubul Colectiv

Incendiu la Club Colectiv: Parchetul face cercetări pentru ucidere din culpă în cazul tragediei în care au murit 27 de oameni

Reacţii oficiale după incendiul de la Club Colectiv. Dragnea: „Tineri au plecat să asculte muzică, iar acum nu mai sunt“

Incendiu la Club Colectiv. Liste cu răniţii tragediei din Capitală, internaţi la diverse spitale din Bucureşti

Incendiu în Club Colectiv. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Colectiv, clubul în care zeci de tineri au ars de vii

Incendiu în club Colectiv. Tragedia din Capitală a ajuns şi în presa internaţională

Incendiu Club Colectiv. Este nevoie de sânge! Unde puteţi dona chiar acum

Incendiu club Bucureşti. Ambasadorul Marii Britanii se declară consternat de tragedia din Bucureşti

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite