Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit la vârsta de 74 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandrescu a fost co-fondator al cotidianului Curierul Naţional.
Alexandrescu a fost co-fondator al cotidianului Curierul Naţional.

Horia Alexandrescu, fondator al mai multor ziare şi preşedinte al Asociaţiei Române a Profesioniştilor Mass Media, a murit la vârsta de 74 de ani, potrivit unui anunţ făcut de fiica lui pe Facebook.

Anca Alexandrescu a publicat luni mesajul „Tata a plecat…", fără să dea detalii.

Născut pe 9 aprilie 1947, la Bucureşti, Horia Alexandrescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”.

A debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul, apoi a devenit redactor al acestei publicaţii. Din anul 1977 a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989, la secţia sport a Tineretului Liber. După Revoluţie, a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, după care, redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990 a înfiinţat ziarul Sport Star.

Alexandrescu a fost co-fondator al cotidianului Curierul Naţional, unde a fost şi director general. În 1992, a vândut toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 a părăsit ziarul şi a pus bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care a fost şi director general. A părăsit şi acest ziar în anul 2001 şi a înfiinţat cotidianul Independent.

A semnat mai multe volume de publicistică şi a fost moderator de televiziune, la TVR şi OTV.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite