Jurnalişti ţinuţi la poarta ministerului condus de Tudorel Toader în timpul declaraţiilor de presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader - CSM / FOTO Inquam Photos / George Călin / 7 ian 2019
Tudorel Toader - CSM / FOTO Inquam Photos / George Călin / 7 ian 2019

Mai mulţi jurnalişti au fost opriţi miercuri la poarta Ministerului Justiţiei, pe motiv că cererile de acreditare transmise pentru declaraţia lui Tudorel Toader, de la ora 17.00, au nevoie de timp de procesare.

Mai mulţi jurnalişti nu au avut acces miercuri la conferinţa de presă a ministrului Toader, oficialii refuzându-le accesul pe motiv că nu aveau completate acreditările anuale.

Nici jurnaliştii care au trimis cererile de acreditare cu câteva ore înaintea conferinţei de presă nu au avut acces, pe motiv că procesarea acestora encesită 30 de zile. În această situaţie s-au aflat jurnaliştii agenţiei Mediafax.

„Anunţul cu declaraţia de presă de la ora 17.00 a ministrului Justiţiei Tudorel Toader a fost transmis miercuri, la ora 13.40. La scurt timp, agenţia Mediafaxa trimis cererile de acreditare pentru evenimentele pe care ministerul le organizează în anul 2019, inclusiv cel de astăzi. Totuşi, biroul de presă nu a permis accesul jurnaliştilor agenţiei, motivând că solicitarea are nevoie de procesare şi de semnătura ministrului Justiţiei. “Documentele nu au fost procesate, necesită 30 de zile”, au precizat responsabili din cadrul ministerului”, a scris miercuri Mediafax.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii ministerului a susţinut că acceptă o acreditare temporară, ce trebuie trimisă cu minim 24 de ore înainte. Aşa cum observă jurnaliştii agenţiei „citate declaraţia de presă a fost anunţată cu 3 ore înainte”.

„În situaţia în care ministerul nu a transmis către redacţii, la început de an, aşa cum este uzual, formularul de acreditare pentru anul în curs, unele redacţii nu au trimis încă solicitările de acreditare. Drept urmare, la declaraţia de presă de azi au avut acces jurnalişti acreditaţi în 2018”, arată sursa citată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite