Judeţ cu judeţ: „Teroristul“ din Plosca, Teleorman, a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat de un consătean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun centru medical de permanenţă nu mai funcţionează în judeţul Alba. Aproape 400 de studenţi ai Universităţii din Piteşti au fost exmatriculaţi pentru că nu şi-au plătit taxa de studii. Trei persoane au murit ieri într-un accident care a avut loc în Oradea. Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe va primi un computer tomograf în valoare de 1,3 milioane de lei.

ALBA. Niciun centru medical de permanenţă care să asigure continuitatea asistenţei medicale în afara orelor de program ale cabinetelor medicilor de familie nu funcţionează în judeţ.

ARAD. Compania Naţională de Autostrăzi a amânat până la 1 martie termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia a patru sectoare de autostradă. Decizia a fost luată din cauza numărului mare clarificări solicitate privind documentaţia.

ARGEŞ. Aproape 400 de studenţi ai Universităţii din Piteşti au fost exmatriculaţi pentru că nu şi-au plătit taxa de studii. Un sfert din aceştia s-au reînmatriculat, dar restul riscă să piardă anul universitar.

BACĂU. Conducerea combinatului Amurco a recunoscut că tehnologiile existente nu pot opri emisiile de amoniac în atmosferă atunci când este ceaţă şi nu bate vântul. Instalaţiile au fost modernizate cu 10 milioane de euro.

BIHOR. Trei persoane, cu vârste între 20 şi 45 de ani, au murit ieri într-un accident care a avut loc în Oradea. Carnagiul a fost provocat de şoferul unui TIR, care nu s-a asigurat l-a schimbarea direcţiei de mers.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. O tânără de 27 de ani, din Şintereag, şi-a pierdut un braţ după ce a alunecat sub roţile unui tren, în Gara din Beclean. Ioana Dorolea a încercat să se urce din mers în trenul care pornise deja din staţie.

BOTOŞANI. Salariile celor 7.000 de profesori din judeţ au fost deblocate ieri, în urma discuţiilor dintre prefectul Constantin Roman şi reprezentanţii Fiscului. Banii vor fi viraţi fără ca Inspectoratul Şcolar să mai avizeze statele de plată.

BRAŞOV. Urmărit internaţional prins la Braşov. Iosif Goga (24 de ani), pe numele căruia autorităţile din Austria au emis mandat european de arestare pentru tentativă de omor, a fost depistat într-o locuinţă din Braşov.

BRĂILA. Specialiştii care asigură serviciul unic de urgenţă 112 au găsit o metodă pentru a-i descuraja pe brăilenii care sună doar ca să se amuze. Aparatura trimite pe numerele respective, de mii de ori, mesajul „Nu abuzaţi de numărul 112".

BUZĂU. Cel mai mare reciclator de produse electrice şi electronice uzate, Greenwee International, a deschis o secţie pentru echipamentele de iluminat. Unitatea de la Buzău este singura din ţară care extrage mercurul din lămpile fluorescente.

CARAŞ-SEVERIN. Primăria Caransebeş a depus o cerere de finanţare pentru reabilitarea spitalului din oraş. Investiţia este de aproape 18 milioane de lei, bani din care se va cumpăra şi aparatură de înaltă tehnologie.

CĂLĂRAŞI. Peste 1.250 de vehicule au fost scoase din uz anul trecut, aproape dublu faţă de 2010. În judeţ există o singură societate ce colectează maşini vechi şi care poluează mediul.

CLUJ. Peste 100 de angajaţi şi pacienţi s-au adunat ieri în faţa Spitalului Municipal din Câmpia Turzii pentru a protesta faţă de decizia de comasare a unităţii cu spitalul din Turda.

CONSTANŢA. Cadavrul unei femei în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost găsit în faţa unui bloc din Constanţa în care aceasta locuia cu chirie. Poliţiştii spun că tânăra s-a aruncat de la etajul şase.

COVASNA. Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe va primi un computer tomograf în valoare de 1,3 milioane de lei. Totodată, 390.000 de lei vor fi investiţi în modernizarea Secţiei de Oncologie. Banii vin de la Ministerul Sănătăţii.

DÂMBOVIŢA. Consiliul Judeţean expropriază cu 1,5 lei pe metru pătrat terenul din zona montană unde se va construi drumul spre Sanatoriul Moroeni. Proprietarii se opun preţului şi spun că se vor adresa instanţei.

DOLJ. Căsătoriţi de Ziua Îndrăgostiţilor. 48 de perechi au spus ieri „Da" în sala mare a Primăriei Craiova. Căsătoriile sunt valabile 24 de ore, iar tinerii au primit certificate de îndrăgostiţi, invitaţii la teatru şi o fotografie.

GALAŢI. Protecţia Consumatorilor a obţinut în instanţă returnarea comisionului  destinat „rezervei minime" cerut de Volksbank. Gălăţenilor care au contractat credite în perioada 2008- 2009 li se va restitui, în total, peste un milion de euro.

GIURGIU. Directorii Şcolii Generale nr. 4, cu clasele I-IV, din Giurgiu au decis montarea unui automat care livrează ceai, cappuccino şi ciocolată caldă. Părinţii consideră inoportună decizia, întrucât copiii sunt prea mici.

GORJ. Bugetul judeţului este de 250 de milioane de lei, cu 50 de milioane de lei mai mare faţă de 2010. Din această sumă vor fi finanţate, printre altele, Spitalul Judeţean, Muzeul Judeţean şi Ansamblul Doina Gorjului.

HARGHITA. Datoriile şcolilor din oraşul Bălan către furnizorul de gaz se ridică la 200.000 de lei. Deşi autorităţile au promis anul trecut că vor achita facturile, banii nu au fost viraţi şi acum şcolile riscă să rămână fără căldură.

HUNEDOARA. Procesul în care englezul Paul Dorday (43 de ani) este acuzat de molestarea sexuală a peste 20 de minori cu vârste între 13 şi 16 an s-a încheiat ieri la Tribunalul Hunedoara. Instanţa va pronunţa sentinţa definitivă la 22 februarie.

IALOMIŢA. Peste 500 de persoane vor picheta mâine sediul Prefecturii. La miting vor participa mai multe confederaţii sindicale, nemulţumite de întârzierea plăţii salariilor şi de desfiinţarea spitalului din Ţăndărei.

IAŞI. Doctorul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, a depus ieri, în Camera Deputaţilor, un proiect legislativ care pevede pedeapsa cu închisoarea pentru cei care vând sau încearcă să comercializeze etnobotanice.

ILFOV. Patru persoane au fost amendate ieri, cu câte 1.500 de lei fiecare, pentru că schimbau valută ilegal într-un complex comercial din Dobroeşti. Poliţiştii au confiscat peste 30.000 de euro.

MARAMUREŞ. Aproape 4.500 de elevi din judeţ au avut nota scăzută la purtare în primul semestru. Chiulul, fumatul şi scandalurile dintre elevi au fost cele mai frecvente motive pentru sancţionarea copiilor.

MEHEDINŢI. Toate fântânile din comuna Şimian sunt infestate cu nitraţi şi nitriţi. Specialiştii spun că toată pânza freatică din sudul judeţului este afectată şi că mii de oameni sunt se pot îmbolnăvi.

MUREŞ. Judeţ cu două Parchete fruntaşe la combaterea evaziunii fiscale. Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin, cu 45 de rechizitorii, şi cel de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, cu 31 de rechizitorii, se află pe locurile 3 şi 4 pe ţară.

NEAMŢ. Doi soţi din localitatea Bâra nu mai au bani şi vor să-i dea în plasament pe doi din cei trei copii minori pentru a putea pleca la muncă în Grecia. Părinţii promit să se întoarcă după ei imediat ce vor strânge nişte bani.

OLT. Primăria Slatina va investi, de la buget, aproape 200.000 de lei, pentru cumpărarea unor sisteme de supraveghere video în şcoli şi în grădiniţe. Autorităţile speră să scadă numărul de infracţiuni.

PRAHOVA. O companie americană va construi în comuna Ariceştii Rahtivani o fabrică unde se vor produce, printre altele, maşinuţe de golf, echipamente de întreţinere a gazonului şi sisteme de irigaţii. Lucrările pentru construirea fabricii vor începe la sfârşitul acestei luni, în cadrul parcului industrial Ploieşti West Park.

SATU MARE. Oraşul Satu Mare se află pe primul loc în ţară în privinţa scăderii preţurilor la apartamentele vechi. Potrivit unei agenţii de evaluare, anul trecut preţurile au scăzut cu 18,5% faţă de 2009.

SĂLAJ. Externată cu pompierii. O femeie de aproape 200 de kilograme, din localitatea Zalău, a fost dusă ieri acasă cu maşina pompierilor, după ce a fost externată de la Secţia de Boli Infecţioase.

SIBIU. Un cadavru mâncat de păsări a fost descoperit la Brateiu, pe un câmp, în apropiere de calea ferată. Poliţiştii spun că este vorba despre un băiat de aproximativ 15 de ani, care a murit de frig.

SUCEAVA. Opt kilometri din drumul Ilişeşti - Ciprian Porumbescu vor fi reabilitaţi cu şase milioane de euro, bani europeni. Lucrările vor începe în această primăvară.

TELEORMAN. Atentatorul din Plosca, înjunghiat. Alexandru Bîţică, acuzat că ar făcut o bombă artizanală, pe care i-ar fi trimis-o unui consătean, a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat de un bărbat. Poliţiştii au deschis o anchetă.

TIMIŞ. Un muncitor, în vârstă de 26 de ani, a scăpat cu viaţă după ce a căzut de la opt metri înălţime. Tânărul repara acoperişul de la o hală din Parcul Industrial de lângă Timişoara. Inspectorii de muncă au deschis o anchetă.

TULCEA. Un bărbat de 50 de ani, din localitatea Grindu, a încercat să se sinucidă pentru că urma să fie şomer, dar a fost scos din ştreang în ultima clipă. Gheorghiţă Petrescu a lucrat ca marinar la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos.

VASLUI. Medicul de familie Rodica Tămăşanu din Bârlad a plecat la începutul luniii în concediu medical, fără să lase înlocuitor, aşa cum prevede legea. Casa Asigurărilor de Sănătate a deschis o anchetă.

VÂLCEA. Fosta fabrică de bere Alutus din Râmnicu Vâlcea a fost vandalizată înainte de a fi vândută. Au dispărut instalaţii în valoare de un milion de lei. Executarea silită a fost aprobată în 2003, dar toate licitaţiile au fost un eşec.

VRANCEA. Străzile din oraşul Panciu nu mai sunt luminate după ce SC Electrica SA a întrerupt furnizarea energiei. Este a doua oară în acest an când s-a oprit iluminatul stradal, din cauza neachitării datoriei de 1,2 milioane de lei. Primăria a contestat în instanţă facturile. Locuitorii spun că se tem să-şi mai lase copiii să vină seara singuri de la şcoală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite