Judeţ cu judeţ: Aproape 300 de persoane au protestat ieri la Babadag faţă de decizia de închidere a spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii unor şcoli din oraşul Bacău vor să organizeze interviuri pentru a selecta copiii de clasa I, din cauza numărului mare de cereri. Bărbatul din orașul Dorohoi care a fost aruncat de vânt de pe un bloc cu patru etaje a murit la Spitalul Judeţean „Mavromati“. O femeie din localitatea Siret a rămas fără casă, după ce aceasta a ars din cauza unei tigăi uitate pe foc.

ALBA. Lampa cu petrol este înlocuită cu becul electric în patru cătune de lângă Câmpeni, din Munţii Apuseni. 50 de gospodării vor fi electrificate în acest an, iar lucrările costă 250.000 lei, bani de la bugetul de stat.

ARAD. Lucrările de renovare a centrului vechi din oraşul Arad se reiau din această săptămână, după ce temperaturile au crescut. Canalizarea şi alimentarea cu apă au fost realizate în proporţie de 90%.

ARGEŞ. Magistraţii l-au arestat preventiv pe adolescentul de 15 ani care a ucis în bătaie cu un vătrai un bărbat de 67 de ani din comuna Rucăr. Băiatul a declarat că a întreţinut relaţii sexuale cu victima sa după ce au băut împreună.

BACĂU. Directorii unor şcoli din Bacău vor să organizeze interviuri pentru a selecta copiii de clasa I, din cauza numărului mare de cereri. Perioada de înscrieri nu a fost deschisă, dar solicitările sunt duble faţă de numărul de locuri.

BIHOR. Coliziune între doi şoferi băuţi. Un autoturism BMW a fost distrus ieri în Oradea, după ce şoferul unui Volkswagen Caddy nu a acordat prioritate. Ambii conducători auto consumaseră alcool.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Aproape 400 de familii din localităţile Beaza şi Pârcălete au stat o zi fără curent electric, care a fost întrerupt din cauza viscolului şi a ninsorii.

BOTOŞANI. Bărbatul din orașul Dorohoi care a fost aruncat de vânt de pe un bloc cu patru etaje a murit la Spitalul Judeţean „Mavromati". Ciprian Vrăjitoru se urcase, sâmbătă, pe bloc pentru a repara acoperişul distrus de rafale.

BRAŞOV. Pârtiile au fost pline de schiori în weekend. Aproape 10.000 de turişti s-au bucurat de zăpada care a căzut în ultimele zile şi au schiat pe pârtiile din Poiana Braşov, Predeal şi Bran.

BRĂILA. Primul deces din judeţ din cauza gripei porcine. Este vorba despre o femeie de 37 de ani, care avea mai multe afecţiuni cronice severe. Pacienta a fost transportată la Bucureşti, dar a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică.

BUZĂU. Circulaţia pe Drumul Naţional 10 Buzău - Braşov a fost din nou restricţionată după ce în zona localităţii Ciuta s-a produs o alunecare de teren. Pe o distanţă de 100 de metri se circulă pe un singur sens.

CARAŞ-SEVERIN. Ruşii alocă opt milioane de euro pentru investiţiile din acest an de la Combinatul TMK. Patronatul vrea să menţină uzina la un nivel competitiv pe piaţă. Aproape 900 de reşiţeni lucrează în uzină.

CĂLĂRAŞI. Gara Călăraşi Sud va fi modernizată. Investiţia va avea un buget de 95 de milioane de lei, iar mai mult de jumătate din sumă va fi asigurată din bani europeni. Reparaţiile vor dura doi ani.

CLUJ. Peste 300 de cupluri din Cluj-Napoca şi-au reînnoit jurământul de la căsătorie, în faţa unui preot catolic. Parohul spune că, pentru creştini, Ziua Îndrăgostiţilor ar trebui să fie zilnic, nu doar la 14 februarie.

CONSTANŢA. Mai multe lebede şi-au găsit adăpost într-un golfuleţ de la Eforie Sud. Localnicii admiră spectacolul dat de graţioasele păsări şi spun că află evoluţia vremii din zborul lebedelor. Dacă se îndreaptă spre nord, înseamnă că va fi cald, dacă zboară spre sud va veni frigul, iar dacă se duc spre lac, va fi furtună pe mare.

COVASNA. 11 milioane de lei pentru „investiţii verzi" la Sfântu Gheorghe. Primăria va folosi banii pentru reabilitarea aleilor, montarea unor sisteme de irigaţii şi de panouri solare şi pentru amenajarea unor terenuri de joacă pentru copii.

DÂMBOVIŢA. Asociaţia de Turism Chindia a organizat în acest weekend prima ediţie a competiţiei sportive „Bucegi Winter Race". Concursul de schiat s-a desfăşurat pe o distanţă de 30 de kilometri.

DOLJ. 20 de foşti angajaţi ai Direcţiei de Pază şi Servicii din subordinea Consiliului Judeţean vor fi reangajaţi după ce au obţinut în instanţă anularea hotărârii prin care au fost disponibilizaţi.

GALAŢI. Crimă sadică în satul Corod. Ioan Grecu (51 de ani) şi-a ucis mama, în vârstă de 75 de ani, apoi a tranşat cadavrul. Pentru a scăpa de probele acuzatoare, bărbatul a încercat apoi să incinereze bucăţile de cadavru.

GIURGIU. Doi urmăriţi general, unul pentru viol şi unul pentru furt calificat, au fost prinşi de poliţişti în urma unei razii organizată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în cluburile din judeţ. Oamenii legii au dat 126 de amenzi.

GORJ. Producţia la Uzina Mecanică Sadu, unde vineri a avut loc o explozie soldată cu doi morţi şi un rănit, este oprită în următoarele trei-patru săptămâni. Decizia a fost luată pentru a fi refăcută infrastructura afectată de deflagraţie.

HARGHITA. Câinii harghiteni, la Campionatul Mondial de sprint. Un echipaj din oraşul Bălan şi trei din localitatea Remetea au participat, în weekend, la Campionatul Mondial de sprint din Donovaly (Slovacia).

HUNEDOARA. Cele şapte exploatări miniere din Valea Jiului vor avea asigurată finanţarea necesară pentru acest an. Protocolul a fost semnat de Ministerul Economiei, Ministerul Muncii, Compania Naţională a Huilei şi de sindicate.

IALOMIŢA. Primăria Ţăndărei va investi în această primăvară 50.000 de lei într-un sistem de supraveghere video. Autorităţile speră să reducă astfel numărul infracţiunilor din oraş.

IAŞI. Politiștii de frontieră din Vama Sculeni au descoperit, în doar câteva ore, peste 2.200 ţigarete de contrabandă acunse de un bărbat de 30 de ani în boxele maşinii şi alte câteva sute îndesate într-o pâine de o basarabeancă de 20 de ani.

ILFOV. Doi tineri din Ilfov şi unul din Bucureşti, cu vârste între 16 şi 23 de ani, au fost reţinuţi după ce au jefuit mai multe biserici din judeţ în perioada decembrie 2010 - februarie 2011. Prejudiciul se ridică la aproape 40.000 de lei.

MARAMUREŞ. Poliţia Locală din Baia Mare ia taximetriştii în vizor. Agenţii vor verifica, de mâine, dacă aceştia şi-au achitat taxa anuală de 170 de lei pentru locurile de aşteptare a clienţilor.

MEHEDINŢI. Aproape 1.000 de persoane nu şi-au ridicat alimentele gratuite de la Uniunea Europeană. Primăria Drobeta-Turnu Severin va returna produsele care nu vor fi ridicate pănă la sfârşitul lunii.

MUREŞ. Două persoane pe un bilet, de Ziua Îndrăgostiţilor. Teatrul Naţional din Târgu-Mureş îi invită pe tineri în această seară, de la ora 19.00, la spectacolul „Clinica amanţilor" .

NEAMŢ. Consiliul Judeţean vrea să concesioneze 100 de hectare de teren, în jurul lacului Izvorul Muntelui, pentru investitori care vor să amenajeze spaţii de agrement pentru practicarea sporturilor nautice.

OLT. 20.000 de lei s-au strâns în urma concertului caritabil susţinut de Florin Chilian la Slatina. Banii îi sunt daţi lui Paul Ispas (11 ani), care va pleca la o clinică din Franţa pentru a i se pune un diagnostic la boala de care suferă.

PRAHOVA. Concentraţia de benzen a fost depăşită, ieri-dimineaţă, de aproape şase ori faţă de limita normală în centrul oraşului Ploieşti. Principalul suspect al poluării este Petrotel Lukoil, iar inspectorii de la Garda de Mediu vor amenda astăzi rafinăria dacă se va dovedi că vina i-a aparţinut. Prefectura Prahova a deschis o anchetă în acest caz.

SATU MARE.  Aproape 80% dintre comercianţii sătmăreni sunt în ilegalitate. Doar 381 de agenţi economici şi-au vizat autorizaţia de funcţionare pe acest an. Poliţia Locală Satu Mare va începe astăzi o amplă acţiune de control.

SIBIU. Peste 3.000 de persoane sunt aşteptate să cânte diseară la cel mai mare karaoke organizat până acum în România. Pe ecranele uriaşe instalate în Piaţa Mică din Sibiu vor rula cântece celebre, iar 30 de microfoane vor circula, din mână în mână, în public. Evenimentul inspirat de un karaoke desfăşurat la Londra, în 2007, va fi filmat şi transmis pe internet.

SĂLAJ. Actorul şi realizator TV Alexandru Pop, alias Văru Săndel, şi-a deschis o cramă în  Zalău. Originar din comuna Lozna, actorul a investit aproape 7.000 de euro în afacerea care  va fi administrată de un cumnat de-al său.

SUCEAVA. O femeie din localitatea Siret a rămas fără casă, care a fost mistuită de flăcări. Potrivit pompierilor, care au intervenit cu două autospeciale, incendiul a fost provocat de o tigaie uitată pe foc.

TELEORMAN. Primăria Alexandria a alocat 240.000 de lei pentru cumpărarea unor indicatoare de intrare în oraş. Alexandria este singurul oraş din judeţ care nu are indicatoare.

TIMIŞ. Clubul FC Timişoara a fost dat în judecată de primărie pentru neplata chiriei într-un spaţiu din centrul oraşului în care se vindeau produse cu însemnele clubului. Datoriile se ridică la peste 46.000 de lei.

TULCEA. Aproape 300 de persoane au protestat ieri la Babadag faţă de decizia de închidere a spitalului. Au ieşit în stradă şi locuitori ai oraşului, care spun că, în cazul închiderii, trebuie să meargă aproape 50 de kilometri, până la Tulcea.

VASLUI. 14 firme din judeţ au fost amendate de inspectorii de muncă după ce angajatorii nu au respectat drepturile pe care le au salariatele însărcinate. Inspectorii au făcut 49 de controale în ultimele zile.

VÂLCEA. Patru spitale au primit 886.000 de lei de la Consiliul Judeţean  pentru lucrări şi pentru plata datoriilor. Aproape jumătate din sumă a fost dată Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, pentru reparaţiile la acoperiş şi la hidroizolaţie.

VRANCEA. Seviciul de Ambulanţă va fi nevoit să plătească 250.000 de lei pentru a schimba uniformele personalului de intervenţie. Măsura este obligatorie după ce Ministerul Sănătăţii a decis că toate echipajele din ţară să poarte aceeaşi uniformă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite