Judecătorul Bogdan Bărbuţă, care ar fi vândut 69 de sentinţe, şi procurorul Dumitru Dîmbu rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Bogdan Bărbuţă, de la Judecătoria Rădăuţi, procurorul Dumitru Dîmbu şi omul de afaceri Constantin Babiuc rămân în arest, a decis definitiv, vineri, instanţa supremă, care a respins astfel contestaţiile celor trei faţă de măsura arestului preventiv, din 23 iunie.

Bărbuţă, Dîmbu şi Babiuc au fost arestaţi preventiv în 23 iunie, în urma deciziei luate de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind decizii nelegale ale instanţei în cauze ce au vizat terenuri de peste 41 de hectare. 

Hotărârea Curţii de Apel a fost contestată ulterior la instanţa supremă, care a decis vineri să menţină măsura arestului preventiv în cazul celor trei învinuiţi.

Magistratul Costică Bărbuţă de la Judecătoria Rădăuţi ar fi vândut 69 de sentinţe în schimbul cărora a primit ouă, ciocolată şi carne. 

Omul de afaceri care a cumpărat deciziile judecătorului şi-a făcut o „asigurare” de 92.000 de euro şi la un procuror, care urma să-i rezolve eventualele probleme penale.

Procurorii anticorupţie susţin că judecătorul Bărbuţă ar fi luat mită ouă, ciocolată, carne şi un sejur pe litoralul românesc pentru a da nu mai puţin de 69 de sentinţe ilegale.

Concret, anchetatorii îl acuză pe judecător că, în intervalul 22 martie 2005 - 18 octombrie 2005, ar fi pronunţat ilegal, sprijinit de omul de afaceri Constantin Babiuc, 69 de hotărâri judecătoreşti. Prin aceste hotărâri, respectivului om de afaceri i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 41,59 ha, pe care a vândut-o ulterior, obţinând un profit de aproximativ patru milioane de lei.

„Omul de afaceri a întâmpinat greutăţi în a obţinere cele 79 de parcele, având o suprafaţă totală de 41,59 hectare, al căror drept de proprietate nu putea fi transmis prin vânzare-cumpărare pe cale notarială, întrucât nu se dezbătuse succesiunea şi existau mai mulţi proprietari în coindiviziune, iar succesorii nu îşi înscriseseră respectivul drept de proprietate în Cartea funciară”, susţin anchetatorii.

„Asigurare judiciară“ de 92.000 de euro

Tot în acest dosar, procurorii susţin că omul de afaceri Constantin Babiuc i-ar fi dat 92.000 procurorului Dumitru Dîmbu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, urmărind pur şi simplu să se pună la „adăpost”.

„Pe 27 ianuarie 2014, Dumitru Dîmbu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, i-a solicitat omului de afaceri Constantin Babiuc suma de 92.000 euro, pentru un apropiat al său, sumă pe care Babiuc i-a dat-o, în aceeaşi zi, persoanei indicate de procuror. Astfel, cunoscând influenţa procurorului, omul de afaceri  a urmărit să se pună la adăpost, atât el, cât şi persoane din anturajul său, de problemele judiciare prezente şi viitoare”, notează anchetatorii.

Judecătorul, procurorul şi omul de afaceri au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.


Pe aceeaşi temă:

Judecătorul Costică Bărbuţă, care a vândut 69 de sentinţe pe ouă şi ciocolată, a fost arestat preventiv

FOTO Judecători şi procurori suceveni, suspectaţi de retrocedări ilegale făcute în cârdăşie cu avocaţi şi afacerişti, au fost săltaţi de DNA

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite