Judecătorii ies în stradă ca să protesteze faţă de modificările Legilor justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Cristi Danileţ anunţă un protest al magistraţilor
Judecătorul Cristi Danileţ anunţă un protest al magistraţilor

Cristi Danileţ, judecător la Tribunalul Cluj, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat în direct la Europa FM că luni, 18 decembrie, între orele 12.00 şi 13.00, magistraţii din judeţele Sălaj, Maramureş, Cluj şi Bistriţa vor ieşi în stradă,în faţa tribunalelor, îmbrăcaţi în robă.

Potrivit lui Cristi Danileţ, în toată ţara se discută despre adoptarea unor forme de protest împotriva modificărilor aduse Legilor justiţiei de către parlamentari.

„Dacă dezbaterile din parlament decurg în aceeaşi formă, putem ajunge până la o blocare a activităţii instanţelor şi la judecarea doar a cazurilor urgente”, a atras atenţia magistratul

Acesta spune că modificările făcute de parlamentari îi favorizează pe infractori, iar magistraţii nu vor accepta asta niciodată.

„Magistraţii români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o ruşine ceea ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane. În momentul de faţă judecătorii penalişti şi procurorii discută necesitatea de a intra săptămâna viitoare într-o formă de protest. Aşadar, luni vom anunţa şi noi: SUNTEM CU OCHII PE VOI! Dacă trebuie să iasă şi magistraţii în stradă sa înţelegeţi că e groasă, atunci însă facem şi asta, să vuiască Europa!”, a scris Cristi Danileţ pe Facebook.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite