Judecătorii Mihai Viorel Tudoran şi Elena Popescu, interimari la CSM în locul lui Cristi Danileţ şi Alina Ghica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi, marţi, din CSM FOTO Adevărul
Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi, marţi, din CSM FOTO Adevărul

Locurile în Consiliul Superior al Magistraturii lăsate libere astăzi de judecătorii Alina Ghica şi Cristi Danileţ care au fost revocaţi din funcţii vor fi ocupate, până la următoarele alegeri din sistemul judiciar, de doi membri interimari. Este vorba de Mihai Viorel Tudoran şi Elena Popescu.

După ce plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a votat în favoarea revocării judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ, locurile lor ar urma să fie ocupate interimar de cei care s-au clasat sub aceştia la alegerile organizate de CSM.

Mihai Viorel Tudoran, judecător la Curtea de Apel Ploieşti, urmează să fie membru interimar la CSM, după revocarea Alinei Ghica. El se plasase pe locul doi la alegerile derulate în 2011 pentru postul pe care l-a ocupat Ghica.

„Pentru ocuparea unui loc vacant de reprezentant al judecătorilor de la Curţile de Apel, la alegerile din 2011, rezultatul a fost următorul: Ghica Alina-Nicoleta – voturi pentru 326, Tudoran Mihai Viorel – voturi pentru 169 şi Gîrbovan Dana – voturi pentru 104”, arăta comunicatul CSM din 30 iunie 2011. 

La nivelul judecătoriilor, reprezentate până azi de Cristi Danileţ, interimar ar fi Elena Popescu, de la Judecătoria Târgu Jiu, care s-a plasat pe locul trei la alegerile din 2010, după membrii Marius Tudose (1.144 de voturi) şi Cristi Danileţ (941 de voturi). Elena Popescu a câştigat atunci cu 597 de voturi la nivelul primelor instanţe.

Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi, marţi, din Consiliul Superior al Magistraturii. Danileţ şi-a pierdut funcţia din CSM după ce 14 dintre colegii săi au votat „pentru” şi 4 „împotrivă”, iar Alina Ghica în urma a 11 voturi „pentru” şi 7 „împotrivă”. 

Alina Ghica şi Cristi Danileţ îşi depuseseră candidaturile la funcţia de vicepreşedinte al CSM în 4 ianuarie 2013, după alegerea Oanei Schmidt Hăinealã ca preşedinte al Consiliului, ulterior împotriva lor adunările generale ale judecătorilor de la Curţile de Apel şi Judecătorii declanşând proceduri de revocare din CSM, nemulţumiţi de prestaţiile lor în Consiliu, dar şi pentru că "au ajutat" ca un procuror să devinã şef al justiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite