Judecătorii dau verde la confiscarea sediului Antena 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu a reuşit deocamdată să evite confiscarea averii, dispusă de judecători în dosarul ICA
Dan Voiculescu a reuşit deocamdată să evite confiscarea averii, dispusă de judecători în dosarul ICA

Deşi este ocupat până peste cap cu redactarea operelor sale în puşcărie, Dan Voiculescu are timp să se ocupe şi de averea familiei. Mai precis, să împiedice Fiscul să pună mâna pe bunurile familiei, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), de care a fost găsit vinovat şi pentru care a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Tertipurile folosite de acesta au avut succes până acum. Astfel, doar puţin peste 1% din prejudiciul stabilit de judecători a recuperat statul român, deşi a trecut un an şi jumătate de la condamnarea lui Voiculescu.

Norocul este însă pe cale să-l părăsească după ce ANAF a cerut lămuriri de la Curtea de Apel, instanţa care a judecat dosarul ICA, în legătură cu executarea deciziei de confiscare.

Fiscul, ţinut departe prin chichiţe avocăţeşti

Răspunsul instanţei, care a venit luni, spulberă chichiţele invocate cu succes până acum de avocaţii lui Voiculescu în procesele deschise pentru a bloca acţiunea Fiscului. Judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea de la Curtea de Apel Bucureşti au stabilit că nu există niciun impediment pentru ca ANAF să confişte imobililele dobândite de Voiculescu prin privatizarea frauduloasă a ICA.

În solicitarea către instanţă, funcţionarii statului au arătat că se lovesc de o serie de tertipuri procedurale ridicate de avocaţii firmelor lui Dan Voiculescu.
Conform sentinţei din dosarul ICA, terenurile şi clădirile trebuie să intre în proprietatea statului libere de orice sarcini. Asta înseamnă că, în momentul în care statul le preia, acele clădiri sau terenuri nu trebuie să facă obiectul unui credit bancar sau al unui contract de închiriere, au susţinut avocaţii lui Voiculescu.

Iar clădirea în care funcţionează televiziunea Antena 3, fondată de fostul senator, este închiriată de la o altă societate (la care acţionari sunt tot membrii familiei Voiculescu – n.r.). Contractul dintre cele două firme a fost invocat pentru a amâna, pe perioadă nedeterminată, decizia instanţei de confiscare a clădirii.

În două dintre procesele deschise pentru a bloca Fiscul, judecătorii au stabilit că Antena 3 nu poate fi dată afară din clădirea inchiriată de la Antena Group, atâta timp cât durează contractul de închiriere. Însă decizia de luni a Curţii de Apel le-a dat verde inspectorilor de la Fisc să preia clădirea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite