UPDATE: Judecătoria Sectorului 5 decide pe 15 septembrie dacă Liviu Dragnea va mai munci sau nu în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos
Imagine: Inquam Photos

Judecătoria Sectorului 5 a rămas în pronunţare, marţi, cu privire la plângerea lui Liviu Dragnea formulate împotriva deciziei Penitenciarului Rahova, care i-a suspendat dreptul de a munci, după ce fostul lider PSD a acordat un interviu din puşcărie fără acordul conducerii. Magistraţii au decis că vor da verdictul pe data de 15 septembrie.

Liviu Dragnea a susţinut în faţa judecătorilor că a fost vorba doar de o convorbire online prin intermediul Skype cu fosta lui consilieră, Anca Alexandrescu,  în prezent jurnalistă, iar discuţia nu a avut caracterul unui interviu.

„În ceea ce priveşte abaterea disciplinară reţinută în sarcina mea, declar că nu m-am gândit că voi fi sancţionat pentru că am avut o convorbire online cu altă persoană, convorbire care în viziunea mea nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă. Declar faptul că după încheierea convorbirii online, interlocutoarea mea mi-a comunicat fapul că a înregistrat convorbirea şi că urmează să o pună pe Facebook. În privinţa acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucât din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întâmplă în exteriorul penitenciarului. De 2 luni şi jumătate stau închis în camera 23 de ore pe zi”, le-a spus Liviu Dragnea judecătorilor, citat de Ziare.com.

Interviu fără voie de la conducerea închisorii

Liviu Dragnea a rămas fără dreptul de munci în închisoare în urma unui interviu acordat la sfârşitul lunii iunie. Asta înseamnă că fostul lider al PSD va rămâne fără zilele-câştig pe care le obţinea astfel, o sancţiune care va conta atunci când va cere liberarea condiţionată şi cu dovada înregistrată că nu dă „semne temeinice de îndreptare”, deoarece spune că stă nevinovat la puşcărie.

În interviul acordat Liviu Dragnea a vorbit despre faptul că a fost trimis la puşcărie de către adversarii lui, atât de cei din partidele aflate în opoziţie la momentul încarcerării acestuia, cât şi de cei din interiorul PSD.

„Dar asta nu înseamnă că m-au îngenuncheat sau că m-au înfrânt. Asta nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla”, dă asigurări Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD spune că a fost condamnat nevinovat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul Angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite