Judecătoarele Costache şi Dinu rămân în continuare după gratii. Decizia Curţii de Apel nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarele Costache şi Dinu, acuzate de corupţie, rămân în continuare după gratii   FOTO Adevărul
Judecătoarele Costache şi Dinu, acuzate de corupţie, rămân în continuare după gratii   FOTO Adevărul

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti, precum şi celelalte şase persoane din dosarul acestora de corupţie, rămân în arest. Este decizia de astăzi a Curţii de Apel Bucureşti care a admis propunerea procurorilor de prelungire a măsurii arestării preventive. Hotărârea Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

În 15 martie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, suspendate de  Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din  funcţiile de la Tribunalul Bucureşti după ce au fost acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu (fost Staicu).


Alături de acestea, au fost arestate patru persoane, respectiv avocata Ileana Răducan, Marian Vasile, Angela Cîrlan şi Marius Neagu.

În 28 martie, Tribunalul Bucureşti a a decis ca în acelaşi dosar să fie arestat preventiv şi fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu), Marian Staicu, acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei judecătoarelor Dinu şi Costache.

La 1 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Antonela Costache.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în acelaşi dosar sunt cercetaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, Daniel Petre, avocat în Baroul Bucureşti, şi soţia acestuia, Daniela Petre, pentru care procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile, precum şi fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu), Marian Staicu.

Judecătoarele Dinu şi Costache sunt suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni şi în alte dosare.

Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite