Judecătoarele care au anulat o pedeapsă a lui Dinel Staicu, condamnate la câte patru ani şi patru luni de închisoare cu executare

Judecătoarele care au anulat o pedeapsă a lui Dinel Staicu, condamnate la câte patru ani şi patru luni de închisoare cu executare

Judecătoarele au anulat o condamnare de şapte ani FOTO Adevărul

Dumitriţa Piciarca şi Liliana Bădescu, judecătoarele de la Curtea de Apel Bucureşti care au anulat o condamnare de şapte ani de închisoare primită de omul de afaceri Dinel Staicu în dosarul Banca Internaţională a Religiilor, au fost condamnate definitiv, miercuri, de către instanţa supremă, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, în condiţiile în care ele fuseseră achitate în primă instanţă, de Curtea de Apel Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Admite apelul formulat de Ministerul Public - Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.97/F din 19 mai 2016 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a II-a Penală. (...) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei Piciarca Dumitriţa, urmând ca aceasta să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 4 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din pedeapsa de 1 an închisoare, în final 4 ani şi 4 luni închisoare, cu executare în regim privativ de libertate”, se arată în decizia instanţei. 
 
Aceeaşi hotărâre a fost luată şi în ceea ce o priveşte pe cealaltă judecătoare, Liliana Bădescu.
 
Cele două au mai fost obligate la plata dobânzilor pe patru ani aferente sumei de 18,8 milioane de lei către partea responsabilă civilmente Banca Internaţională a Religiilor. "Obligă în solidar inculpatele Piciarca Dumitriţa şi Bădescu Liliana la plata dobânzilor legale aferente sumei de 18.838.804,50 lei calculate de la data de 22 februarie 2012 (data pronunţării deciziei nr. 381/2012) până la data de 25 octombrie 2016 (data anulării deciziei nr. 381/2012) către partea civilă S.C. Banca Internaţională a Religiilor S.A. prin lichidator judiciar SCP Tănasă şi Asociaţii SPRL”, se arată în decizia definitivă a instanţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările