Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti şi fiul ei, arestaţi 29 de zile pentru luare de mită: şpaga se ridică la 1 milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, arestată pentru luare de mită  FOTO Adevărul
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, arestată pentru luare de mită  FOTO Adevărul

Magistraţii Curţii de Apel au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile în cazul colegei lor, judecătoarea Veronica Cîrstoiu, acuzată de luare de mită. Aceeaşi pedeapsă a primit şi fiul ei, pe care procurorii îl acuză că ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de către mama sa de la mai multe persoane care doreau soluţii favorabile în unele dosare şi care ar fi dat anterior un milion de euro. Decizia de vineri seară nu este definitivă.

UPDATE Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia, Florin Cergan, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit deciziei Curţii de Apel de vineri seara, arată Mediafax. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

UPDATE  Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost aduşi, vineri seară, la Curtea de Apel Bucureşti, procurorii anticorupţie solicitând emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele celor doi, pentru presupuse fapte de corupţie.

Judecarea propunerii de arestare preventivă în cazul celor doi va începe în jurul orei 22.00.

UPDATE Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, a fost reţinută, vineri seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Ea va fi prezentată instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE Judecătoarea  Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, s-a prezentat, vineri după-amiază, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde procurorii ar urma să-i aducă la cunoştinţă învinuirile.

Cîrstoiu a venit la sediul  DNA în jurul orei 17.45, cu un taxi şi însoţită de un avocat. Judecătoarea ar putea fi reţinută şi, ulterior, dusă la instanţă, cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE: Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat vineri, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, aceasta fiind acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, potrivit Mediafax.

UPDATE  Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, cercetată pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a făcut parte din completul care a anulat condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită de Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase definitiv, în 4 aprilie 2011, pe Dinel Staicu, la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării BIR, instanţa reducând cu cinci ani pedeapsa primită de acesta la Tribunalul Capitalei.

Omul de afaceri, care îşi schimbase numele în Dinel Nuţu, a fost atunci de negăsit, astfel că instanţa de executare a pedepsei l-a dat în urmărire naţională pe vechiul nume.

Fiul judecătoarei,  implicat în 2011 într-un accident rutier soldat cu moartea a trei persoane

Fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, Florin Cergan, reţinut vineri pentru complicitate la trafic de influenţă, a fost implicat, în martie 2011, într-un accident rutier soldat cu moartea a trei persoane, instanţa respingând atunci propunerea de arestare preventivă a acestuia, formulată de procurori.

Accidentul a avut loc în Târgovişte, la 8 martie 2011, când Cergan, pe atunci preot în parohia Lăculeţe din comuna dâmboviţeană Glodeni, conducea un autoturism BMW. Acesta a intrat într-o Dacie în care se aflau preotul Nicolae Nicolae de la Parohia Gheboaia, soţia şi fiica acestuia, în vârstă de 15 ani, toţi trei decedaţi în accident.

Martorii spuneau, la vremea respectivă, că maşina lui Cergan avea peste 100 de kilometri pe oră.
În plus, probele biologice au arătat că fiul judecătoarei se urcase băut la volan.

Iniţial, acesta nu a recunoscut că se afla la volanul autoturismului BMW, însă, a doua zi, s-a prezentat la Poliţie şi a mărturisit că el a provocat accidentul, fiind reţinut de procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Cergan, însă Judecătoria Târgovişte a respins propunerea. La câteva zile după accident, Arhiepiscopia Târgoviştei i-a ridicat lui Cergan dreptul de a sluji.

„La data de 9 august 2013, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, avizul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a numitei Cîrstoiu Veronica, judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală“, se precizează în comunicatul DNA.

Florin Cergan, cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă

În acelaşi dosar este cercetat şi fiul judecătoarei, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Acesta a fost prins în flagrant, joi seară, procurorii dispunând vineri reţinerea lui pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor, persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată, au remis prin intermediar, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste un milion de euro, „în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale“.

„În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective“,  potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale.

Procurorii DNA au solicitat CSM aviz pentru reţinerea judecătoarei

Procurorii DNA au solicitat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători, avizul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a Veronicăi Cîrstoiu.

Surse judiciare au declarat ă judecătoarea Veronica Cîrstoiu a fost citată să se prezinte vineri după-amiază, la sediul DNA, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite