Judecătoarea care ar fi întreţinut relaţii sexuale la locul de muncă se retrage din funcţia de vicepreşedinte CAB. Şeful CSM: Aştept demisia din magistratură

Judecătoarea care ar fi întreţinut relaţii sexuale la locul de muncă se retrage din funcţia de vicepreşedinte CAB. Şeful CSM: Aştept demisia din magistratură

FOTO Shutterstock

Unul dintre vicepreşedinţii Curţii de Apel Bucureşti, Steluţa Mirela Croitoru, a demisionat din funcţie, potrivit surselor Adevărul. Retragerea are loc după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora ar fi întreţinut relaţii sexuale în biroul din sediul instanţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, a declarat, pentru „Adevărul”, că aşteaptă demisia din magistratură a judecătoarei.

"Eu aşteptam demisia din magistratură, nu doar din funcţia de conducere. Încă o aştept", a declarat Bogdan Mateescu, pentru Adevărul, chestionat fiind în legătură cu măsurile care ar putea fi dispuse în acest caz.
 
Informaţiile legate de raporturile sexuale pe care judecătoarea le-ar fi întreţinut în biroul său de la Curtea de Apel Bucureşti au apărut în decizia de condamnare a fostului ei soţ. Conform Libertatea.ro, colonel de armată, acesta a fost condamnat de Tribunalul Militar Bucureşti, în primă instanţă, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru violarea vieţii private, ameninţare şi influenţarea declaraţiilor.

Dosarul a fost deschis în 2019, după ce magistratul a descoperit în geantă un dispozitiv cu ajutorul căruia ar fi fost înregistrate mai multe activităţi zilnice legate de serviciu, precum deliberări la finalul unor procese, dar şi un act sexual pe care judecătoarea l-ar fi întreţinut cu un alt bărbat decât soţul ei. Confruntat şi ameninţat cu dosarul penal, acesta ar fi agresat-o şi ameninţat-o, potrivit înregistrărilor pe care femeia le-ar fi depus la dosar.

„În data de 13.10.2019, în jurul orelor 17.00, persoana vătămată a întreţinut relaţii sexuale cu numitul E. în biroul de serviciu din cadrul Curţii de Apel Bucureşti”, se arată în hotărârea magistraţilor.

Steluţa Mirela Croitoru intenţiona să promoveze la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă, recent, potrivit surselor Adevărul, s-ar fi retras din concurs. Urmare a apariţiei informaţiilor referitoare la acest caz, a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel, rămânând simplu judecător. La acest moment este dificil a se lua in calcul excluderea din magistratură întrucât înregistrările obţinute ilegal nu pot fi folosite ca probe pentru cercetarea disciplinară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările