Judecătoarea beată ajunge în faţa instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea Elena Turcu (49 de ani) a fost trimisă, ieri, în judecată de către procurorii Parchetului General. Magistratul este acuzat de conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

În 2007, judecătoarea i-a înjurat ca la uşa cortului pe poliţiştii care au îndrăznit să o oprească în trafic după ce a provocat un accident rutier minor pe fondul consumului de alcool. Acest caz este o premieră în România, fiind pentru prima dată când un judecător ajunge în faţa instanţei pentru o astfel de faptă.

Elena Turcu, fost preşedinte al Secţiei Penale din cadrul Tribunalului Damboviţa, este, în momentul de faţă, judecător la Secţia Civilă a aceleiaşi instanţe. Ea urmează să fie suspendată din funcţie de către CSM, iar în cazul în care va fi găsită vinovată, va fi exclusă din Magistratură.

De altfel, judecătoarea a cerut pensionarea în anul 2008, însă preşedintele Traian Băsescu a refuzat solicitarea sa pe motiv că nu îndeplineşte condiţiile, respectiv vechimea în magistratură de minimum 25 de ani.

A acroşat un taxi

Elena Turcu este acuzată că, la 14 mai 2007, în timp ce se întorcea la Târgovişte de la casa părintească din comuna Conţeşti (Dâmboviţa), la volanul unui autoturism Dacia Logan, a intrat pe contrasens şi a fost la un pas de a lovi un motoscuter care circula regulamentar. Conducătorul motoscuterului a evitat însă coliziunea urcând pe trotuar. După doar câteva minute, judecătoarea a acroşat şi oglinda unui taxi apoi şi-a văzut de drum.

Prinsă în cele din urmă de şoferul taximetrului şi de cel al motoscuterului, magistratul a fost apărat de un vecin care s-a luat la ceartă cu cei doi. În momentul apariţiei echipajelor de poliţie, judecătoarea a început să înjure şi să le spună că va „avea grijă de ei". Ea a refuzat testul cu alcoolscopul şi a acceptat să meargă la spital pentru recoltarea de sânge după două ore de scandal.

„Nesimţitule, dobitocule"

„Da' mai lăsaţi-mă dom'le...ăh... lăsaţi-mă ca să decid... ăh... eu nu sunt la dispoziţia poliţistului", ţipa Elena Turcu.Nici după ce a fost condusă la secţia de poliţie, judecătoarea nu s-a lăsat mai prejos: „N-am ajuns să suflu în faţa poliţistului, că vrea poliţistul. Asta ar fi chiar culmea... Eu vreau să vină comandantul aici. Nesimţitule, dobitocule".

Ulterior, judecătoarea

şi-a continuat show-ul şi la spital, unde a fost condusă pentru a i se recolta probe de sânge: „Mă, cum îţi permiţi să mă târăşti aşa... că... să vorbesc şi la inspectorul-şef şi la comandantul pe ţară". Magistratul a refuzat dialogul cu reporterii „Adevărul". De asemenea, Elena Turcu a refuzat în mod constant să se prezinte la Parchetul General pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile ce i se aduc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite