Jihadist ISIS, repatriat de turci în România. Preşedintele Erdogan: „Nu e problema mea”

Jihadist ISIS, repatriat de turci în România. Preşedintele Erdogan: „Nu e problema mea”

Turcia urmează să repatrieze membri ai grupării jihadiste. FOTO: EPA-EFE

Turcia va repatria către mai multe state europene 33 de presupuşi membri ai grupării jihadiste Stat Islamic aflaţi în prezent în închisorile turceşti, scrie miercuri cotidianul Hurriyet, citat de agenţia EFE.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre cei repatriaţi se numără 17 germani, trei olandezi, doi francezi, doi danezi, doi austrieci, doi bulgari, doi kosovari, un englez, un român şi un albanez, conform sursei citate, arată stirileprotv.ro
 
Cei 33 de europeni fac parte dintr-un total de 959 de jihadişti pe care Turcia doreşte să-i trimită în ţările lor, majoritatea fiind irakieni (296), sirieni (273), ruşi (99), uzbeci (82) şi azeri (29).
 
Ministerul turc de Interne a anunţat într-un comunicat emis luni că Turcia va repatria joi şapte cetăţeni germani. Comunicatul mai menţiona şi doi irlandezi care nu erau pe lista consultată de cotidianul Hurriyet. Pe aceeaşi listă mai sunt trei australieni şi doi americani.
 
Turcia a expulzat deja luni un american, un danez şi un german. Cetăţeanul american nu a fost expediat direct în ţara sa, ci trimis la punctul de frontieră Edirne, la graniţa cu Grecia, unde a rămas blocat. ″Cei care rămân la graniţă, dacă pleacă sau dacă sunt preluaţi, aceasta nu este problema mea″⁣, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan despre jihadiştii pe care a decis să-i expulzeze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: