Jeffrey Franks despre reducerea TVA la 5%: Cred că Băsescu va lua măsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a dat de înţeles că va lua măsuri în ceea ce priveşte reducerea TVA şi neimpozitarea pensiilor, potrivit şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

ORA 14.00 Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat vineri, după o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai patronatelor, că a discutat miercuri cu preşedintele Băsescu despre problema votului din Parlament prin care a fost redusă TVA la alimentele de bază, iar pensiile sub 2000 lei vor fi neimpozitate "şi cred că va lua măsuri în această privinţă".

Citiţi şi:

Ministrul Finanţelor se întâlneşte cu şeful FMI

"Este foarte periculos să începi să modifici sistemul de taxe după ce ai luat nişte măsuri foarte dificile, dar vom discuta toate opţiunile", a mai declarat Franks. Referindu-se la creşterea salariului minim, şeful misiunii FMI a zis că Fondul va avea punct de vedere clar după ce va fi cunoscut cu exactitate impactul unei astfel de măsuri.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Preşedintele Traian Băsescu a evitat să spună vineri, la Doljeşti (Neamţ), dacă va promulga legile privind reducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Şeful statului a zis că nu a citit cele două legi pentru că încă nu le-a primit şi "tot ce ştiu (despre cele am aflat din presă şi de la televizor ".

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

Camera a adoptat tot marţi o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Legile urmează să fie transmise preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite