Jandarmii care s-au întors din misiunea în Afganistan au fost decoraţi de ministrul de Interne Radu Stroe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii care s-au întors din misiunea în Afganistan au fost decoraţi de ministrul Radu Stroe  FOTO Adevărul
Jandarmii care s-au întors din misiunea în Afganistan au fost decoraţi de ministrul Radu Stroe  FOTO Adevărul

Membrii celui de-al patrulea contingent de jandarmi care s-a întors din misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan au fost decoraţi, luni, de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Cei 45 de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi care au participat la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan - NATO Training Mission au primit medalii, decoraţii şi alte distincţii în cadrul unui ceremonial care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a felicitat pe militarii români pentru profesionismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunii.

„Pentru fiecare militar, o misiune în Afganistan este testul care dă dovada pregătirii profesionale, a dăruirii şi spiritului de sacrificiu. Pentru Jandarmeria Română şi Ministerul Afacerilor Interne, misiunea adusă acum la bun sfârşit este o carte de vizită onorabilă“, a adăugat Radu Stroe.

Jandarmii români, apreciaţi în misiunile internaţionale

La rândul său, comandantul contingentului, maiorul Dragoş Buzoianu, a amintit faptul că jandarmii români au fost apreciaţi de reprezentanţii instituţiilor internaţionale partenere pentru modul în care şi-au îndeplinit misiunile.

La finalul ceremoniei, maiorul Dragoş Buzoianu i-a dat ministrului Radu Stroe drapelul arborat pe timpul desfăşurării misiunii, în bazele NATO.

Jandarmii români au executat în Afganistan misiuni de instruire şi mentorat, beneficiari fiind ofiţerii nou-înfiinţatei poliţii afgane.

În aprilie 2011, patru contingente de jandarmi au participat la misiunea de instruire NATO

Începând din 28 aprilie 2011, potrivit unei hotătâri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, patru contingente, care însumează 245 de jandarmi, au participat la misiunea de instruire NATO Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan.

Aceasta a fost prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română sub egida NATO, în contextul în care, până la acel moment, jandarmii plecau în misiuni internaţionale sub egida ONU şi a Uniunii Europene, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite