Jandarmii îşi ignoră ministrul şi tergiversează desecretizarea înregistrărilor din 10 august 2018. Marcel Vela: Nu mă joc şi nu accept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a dat termen până mâine Jandarmeriei Bucureşti pentru a desecretiza convorbirile din ziua mitingului din 10 august 2018 avertizând că cine îşi permite „tergiversări” în acest dosar „îşi riscă propria carieră”.

Ministrul a cerut în 22 noiembrie Jandarmeriei Române ca toate unităţile care au clasificat convorbirile radio de la protestul din 10 august să le declasifice n cel mai scurt timp”, pentru a fi puse la dispoziţia procurorilor.

Ar fi vorba în total de 275 de ore de înregistrări, potrivit lui Marcel Vela. Însă deşi „unele unităţi militare au acţionat bine”, Jandarmeria Bucureşti a „amânat de miercuri pe vineri, de vineri pe miercuri”.

Potrivit ministrului de Interne, Jandarmeriile din Craiova, Constanţa şi Ploieşti au desecretizat convorbirile.

„Cea din Bucureşti, nu. Aştept până mâine. Dacă nu se întâmplă nimic până mâine evident ceva nu e în regulă”, a spus ministrul, ameninţând cu măsuri administrative, în condiţiile în care „dacă unele au desecretizat şi unele nu înseamnă că nu mai a o problemă obiectivă ci una subiectivă”, arată hotnews.ro. În opinia sa, desecretizarea acestor convorbiri va „contribui major la lămurirea situaţiei”. respectiv „cine şi ce ordine a dat” şi „dacă au fost comise abuzuri împotriva protestatarilor şi cine le-a comis”.

„Mă aşteptam să fie deja la dosar, dar unii au impresia că se pot juca. Nu mă joc şi nu accept să tergiversăm cu nicio secundă lămurirea situaţiei din 10 august. Cine îşi permite să tergiverseze îşi riscă propria carieră”, a mai spus Marcel Vela.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite