Jandarmii care au intervenit în forţă, vizaţi de un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modul de intervenţie la Jandarmeriei la protestul diasporei din Piaţa Victorie este anchetat de procurorii militari. Anchetatorii vor centraliza toate plângerile depuse la Poliţie de către protestatarii bătuţi de jandarmi.

„Procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei din Bucureşti în cursul zilei de 10 august 2018, precum şi în cursul nopţii de 10 spre 11 august 2018. De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse  la secţiile de poliţie, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic“, infiormează Ministerul Public. 

Jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. 

Potrivit reprezentantului Jandarmeriei, la ora 23.00 prefectul Capitalei a emis ordinul ca Jandarmeria să intervină în forţă. Din acel moment şi până la ora 02.00 s-au luat măsuri astfel încât să fie evacuată zona, a spus purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite