Jandarmii au dispersat mulţimea din faţa Guvernului: toată Piaţa Victoriei a fost acoperită cu gaze lacrimogene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Huligani cu tricourile trase pe cap au aruncat cu obiecte contondente spre jandarmi, iar forţele de ordine au tras gaze lacrimogene în sus, fumul răspândind-se în toată Piaţa Victoriei. Jandarmii au intrat în manifestanţi, mare parte din Piaţă golindu-se.

Jandarmeria susţine că înainte de a dispersa mulţimea a folosit torţe de avertizare. „S-au făcut somaţiile legale, se va interveni pentru restabilirea ordinii publice, cele 3 semnale luminoase de avertizare au fost făcute“, este mesajul Jandarmeriei.  

Forţele de ordine folosesc grenade cu gaze lacrimogene şi au adus maşina cu tun cu apă. 

Mulţi dintre protestatari s-au retras spre Bulevardul Titulescu, apoi s-au regrupat. 

Piaţa Victoriei este împărţită între mitingul diasporei şi mitingul huliganilor. În mijloc este un nucleu de oameni mulţi având faţa acoperită. Apoi e un spaţiu relativ gol, iar pe partea opusă, pe Bulevardul Aviatorilor, sunt oameni paşnici, care nu înaintează de teamă să nu se mai dea cu gaze lacrimogene.

În incidente zeci de persoane au fost rănite, inclusiv jandarmi, unii având răni destul de grave.

"În Piaţa Victoriei şi-au făcut apariţia persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente şi galerii ale unor echipe de fotbal. Rugăm protestatarii de bună credinţă să se delimiteze de aceste grupuri şi să nu sprijine în niciun fel acţiunile lor violente!", scria mai devreme Jandarmeria pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, instituţia cere oamenilor care protestează paşnic "să nu intre în conflict cu aceste persoane".

"Repetăm apelul nostru la calm şi recomandăm femeilor şi persoanelor însoţite de copii să se retragă din zona în care au loc violenţe", este mesajul jandarmilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite