Jandarmii băcăuani, pregătiţi să acţioneze şi în afara României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii băcăuani au, din această lună, o subunitate specială pentru acţiuni antiteroriste. Militarii au prezentat, ieri, în cadrul unei demonstraţii, tehnica şi metodele de acţiune

Jandarmii băcăuani au, din această lună, o subunitate specială pentru acţiuni antiteroriste. Militarii au prezentat, ieri, în cadrul unei demonstraţii, tehnica şi metodele de acţiune antitero. Pătrunderea într-o clădire cu ajutorul echipamentului alpin, neutralizarea unor terorişti şi executarea focului în timpul coborârii cu coarda, toate acestea au fost puncte de interes ale demonstraţiei organizate de jandarmii băcăuani.
Aplicaţia a avut loc la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bacău, în prezenţa generalului de brigadă Nicolaie Rugină. ?Subunitatea antitero era necesară atât pentru protejarea obiectivelor contra acţiunilor teroriste, cât şi pentru asigurarea protecţiei magistraţilor sau a altor persoane de interes şi participarea la acţiuni ale colegilor de la Crimă Organizată, la solicitarea acestora", declară generalul de brigadă Nicolaie Rugină.
Cursuri de arte marţiale
Toţi membrii subunităţii au participat, în ultimii doi ani, la cursuri de arte marţiale şi de pregătire pentru acţiuni speciale, organizate şi în colaborare cu Jandarmeria franceză. Jandarmii antitero din Bacău pot ajunge în zone greu accesibile, inclusiv montane, pot asigura protecţia persoanelor şi au în rândurile lor pirotehnişti şi lunetişti.
Ei vor putea participa şi la misiuni în afara teritoriului statului român, cu efective şi tehnică, pentru constituirea unor forţe internaţionale destinate misiunilor de prevenire a conflictelor şi gestionare a situaţiilor de criză.
Militarii dispun de două autovehicule de teren, veste antiglonţ, scuturi, căşti, bastoane cu energie electrostatică, câini de serviciu şi armament. O parte din ele au fost utilizate la acţiunea demonstrativă organizată ieri.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite