Jandarmeria, pregătită pentru începerea Ligii I. Peste 900 de amenzi şi 400 de suporteri interzişi pe stadioane în 2014

Jandarmeria, pregătită pentru începerea Ligii I. Peste 900 de amenzi şi 400 de suporteri interzişi pe stadioane în 2014

Jandarmii au mult de furcă în confruntările cu suporterii echipelor de fotbal FOTO Arhivă

Reprezentanţii Jandarmeriei Române s-au întâlnit cu cei din conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal, FRF şi reprezentanţii cluburilor de fotbal pentru a discuta despre prevenirea în retur a violenţei pe stadioane.

Ştiri pe aceeaşi temă

La întâlnirea dintre forţele de ordine şi şefii fotbalului românesc s-a discutat despre problemele legate de infrastructura şi slaba dotare cu mijloace si echipamente video de înregistrare a arenelor sportive.

„Pentru îmbunătăţirea comunicării şi cooperării dintre cluburi şi instituţiile statului, inspectorul general al Jandarmeriei Române, general maior Mircea Olaru, a propus introducerea conceptului SLO - supporter liaison officer (reprezentant al cluburilor sportive care să se ocupe de relaţionarea cu suporterii), concept recomandat de UEFA şi implementat deja în ţări precum Belgia, Marea Britanie, Germania şi Olanda“, susţin reprezentanţii Ministerului de Interne.

Conform MAI, faptele penale comise de suporteri în cadrul întrecerilor sportive au fost cu 33% mai puţine faţă de anul 2013, constatându-se 218 infracţiuni. Anul trecut au fost constatate 904 fapte contravenţionale şi au fost dispuse 392 de interdicţii de către Jandarmerie şi 12 direct de către parchete sau instanţe.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: