Jaful ceasurilor de un milion de euro comis vineri la Paris, rezolvat de francezi cu ajutorul poliţiştilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei 15 români ar fi furat 20 de ceasuri de lux dintr-un magazin din Paris, estimate la un milion de euro
Cei 15 români ar fi furat 20 de ceasuri de lux dintr-un magazin din Paris, estimate la un milion de euro

Poliţiştii francezi au reuşit, cu ajutorul celor din Poliţia Română, să reţină cinci cetăţeni români şi să identifice alţi zece suspectaţi că au participat la jaful comis vineri la un magazin din Paris, de unde s-au furat ceasuri în valoare de un milion de euro.

Sursele citate au precizat că, după comiterea jafului, poliţiştii francezi au primit sprijin de la anchetatorii români, care le-au "furnizat informaţii şi date ce au dus la stabilirea clară a identităţii autorilor şi prinderea acestora",  au declarat, pentru Mediafax, surse din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Conform anchetatorilor din IGPR, este vorba despre un grup format din aproximativ 15 persoane de origine română. Vineri şi sâmbătă au fost prinşi cinci suspecţi, iar alţi zece, între care şi liderul grupării, sunt căutaţi de autorităţile franceze, au mai spus aceleaşi surse.

20 de ceasuri de un milion de euro

Cincisprezece bărbaţi, români şi moldoveni, sunt suspectaţi că au furat 20 de ceasuri de lux, valoarea daunei fiind de aproximativ un milion de euro, după cum relatează presa franceză. Potrivit sursei citate, fuga hoţilor după jaf ar fi fost surprinsă pe camerele de luat vederi.

Potrivit site-ului Francetvinfo.fr, jaful a avut loc vineri la un magazin de bijuterii şi ceasuri de lux situat pe Strada Paix din Paris. 

Modul de operare i-a surprins pe poliţiştii francezi. "Este vorba de un grup important, bine structurat şi având o strategie eficientă; este un mod de operare nou", a declarat comisarul principal al Arondismentului 2 din Paris - sectorul unde a avut loc jaful.

„Jaful secolului“, executat tot de români

Nu este însă singurul jaf cu rezonanţă internaţională de care românii sunt bănuiţi de implicare. În noaptea de 15-16 octombrie 2012, şapte tablouri ale unor pictori celebri au fost sustrase de patru hoţi români din Muzeul Kunsthal din Olanda.

Ulterior, capodoperele a fost aduse  în România, ascunse în trei perne, şi se presupune că ar fi fost arse într-o sobă din localitatea tulceană Carcaliu.

Cazul furtului dintr-un muzeu de maximă siguranţă a căpătat rapid rezonanţe internaţionale, primind eticheta de „Jaful secolului“.


Românii au comis-o din nou: jaf de un milion de euro la Paris. Hoţii au fugit cu 20 de ceasuri de lux

Cincisprezece bărbaţi, români şi moldoveni, sunt suspectaţi că au comis un jaf la un magazin de bijuterii şi ceasuri de lux din Paris, valoarea daunei fiind de aproximativ un milion de euro, după cum relatează presa franceză. Potrivit sursei citate, fuga hoţilor după jaf ar fi fost surprinsă pe camerele de luat vederi.

UPDATE Jaful din Rotterdam. Instanţa decide miercuri dacă dosarul va fi retrimis la Parchet. Suspecţii vor să fie judecaţi în Olanda

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 vor decide miercuri dacă dosarul în care este judecat furtul tablourilor din Muzeul Kunsthal din Rotterdam se va întoarce la Parchet sau va rămâne în instanţă. În faţa judecătorilor au fost aduşi marţi toţi inculpaţii. Avocatul Cătălin Dancu susţine că cinci dintre tablourile furate au ajuns, după arestarea lui Radu Dogaru, la o persoană „trimisă” de acesta, a cărui identitate nu este cunoscută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite