Iulia Ionescu a fost găsită teafără. Eleva dispărută miercuri din Capitală venea cu trenul de la Suceava spre Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulia Ionescu (15 ani), eleva de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală, dată dispărută miercuri, a fost găsită, sâmbătă, într-un tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia. Adolescenta s-a urcat în tren la Suceava pentru a ajunge la Bucureşti, fiind identificată de angajaţii CFR.

Adolescentaadolescenta a fost preluată de autorităţi la Focşani. În prezent, se află în drum spre Bucureşti.

Cornel Grigoriciuc, şeful trenului internaţional Moscova - Bucureşti, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în haine monahale, a  fost însoţită în gară de un bărbat. Potrivit sursei citate, fata s-a dezbrăcat de aceste straie înainte să urce singură în tren, rămânând în haine civile - pantaloni şi o jachetă neagră, ea urcând apoi singură în tren, transmite Mediafax.

Şeful de tren a spus că, în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea. După ce a recunoscut-o ca fiind adolescenta dată dispărută, fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti.

Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, a declarat, sâmbătă seară, în cadrul unei conferinţe de presă: „Minora dispărută este în acest moment în custodia Poliţiei şi se îndreaptă către Bucureşti. Punctul de comandă constituit la Poliţia Capitalei a fost suplimentat cu specialişti, s-a dispus ca şi structurile Departamentului de Informaţii să sprijine această comandă. Am beneficiat şi de suportul SRI.

În decursul acestei după-amieze (sâmbătă, n.r.) am reuşit să stabilim că minora se află în judeţul Suceava şi o echipă din Inspectoratul General al Poliţiei a reuşit să o identifice minora. În momentul de faţă se deplasează către Bucureşti. Minora nu a fost victima niciunei infracţiuni. Reuşita este datorată cooperării pe care Poliţia a avut-o cu toate structurile care au participat activ la căutarea şi găsirea minorei. Mulţumesc mass-media pentru suportul acordat, populaţiei şi ONG-urilor.

Primul lucru pe care l-am făcut când am avut certitudinea că minora e teafără a fost să informăm mama fetiţei. Mama a avut o discuţie telefonică inclusiv cu vicepremierul Oprea, i-a transmis faptul că este în custodia Poliţiei şi urmează să ajungă la Bucureşti.

Când va ajunge la Bucureşti, va fi predată familiei conform procedurii. Fetiţa a colaborat din primul moment cu poliţiştii. De fapt, în echipa de specialişti au fost şi poliţiste care au ţinut legătura cu fetiţa. A fost cooperantă de prima dată şi abia aşteptă să ajungă acasă la familie.

Pot să confirm că în momentul în care a fost identificată era îmbrăcată cu aceleaşi haine cu care plecase de acasă, respectiv pantaloni de culoare neagră şi palton de culoare neagră.

 Fetiţa a fost identificată în tren de către Poliţie. Nu pot să spun decât că am avut date că era în zona Suceava. Prin numărul 112, pentru acest caz au fost primite 46 de apeluri”.

Fata a vorbit cu mama sa, căreia i-a cerut iertare pentru că a plecat de acasă şi a anunţat că se întoarce din pelerinaj. Motivul pentru care a plecat a fost cel pe care îl anunţase în biletul lăsat părinţilor, în care susţinea că se retrage într-o mănăstire.

Iulia Ionescu, elevă la Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti, a fost dată dispărută miercuri, 12 februarie, după ce a plecat de acasă, însă nu a mai ajuns la şcoală.

La Poliţia Capitalei s-a format, vineri, o celulă de criză pentru găsirea elevei. Ultima persoană care o văzuse pe fată a fost mama ei, Daniela Ionescu. Aceasta s-a despărţit de adolescentă în apropierea unei staţii de metrou, după care şi-a continuat drumul către locul de muncă, fiind convinsă că fiica sa va ajunge la şcoală.

Părinţii nu au crezut că fiica lor a fugit de acasă, ci erau convinşi că aceasta a fost răpită şi se află în pericol.

Ce spune BOR

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, Biserica Ortodoxă nu a primit informaţii că fata s-ar fi aflat în vreo mănăstire, dar cercetarea continuă.

„Biserica a investigat, dar din nicio mânăstire nu a venit vreo informaţie că Iulia ar fi acolo. Acum, după ce am aflat că a fost găsită în haine de călugăriţă, am cerut o nouă informaţie de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Vom face publice mai târziu informaţiile“, a declarat Stoica, la Digi 24.

În urma verificărilor, Constantin Stoica a declarat pentru Mediafax că Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirmă informaţia potrivit căreia fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava.


Citeşte şi:

Mesajul părinţilor Iuliei Ionescu, eleva din Bucureşti care a dispărut: „Nu a plecat să se călugărească. E într-un loc ascuns, lipsită de libertate, în suferinţă”

Familia Iuliei Ionescu, eleva în vârstă de 15 ani, din Capitală, care este dată dispărută de miercuri, 12 februarie, a transmis un mesaj public prin care susţine că fata nu a fugit la o mănăstire, să se călugărească, variantă prezentată de mass-media, în ultimele zile.

Sute de şoferi au fost opriţi în trafic pentru a li se arăta poza Iuliei Ionescu, eleva dispărută miercuri din Capitală

Iulia Ionescu (15 ani), elevă în clasa a IX-a la Colegiul ”Sfântul Sava”, unde a intrat cu media 10, pare să fi intrat în pământ, de miercuri la ora 12.00, când a fost lăsată de mama ei la staţia de metrou Eroilor. Aici s-au despărţit, femeia plecând spre serviciu, iar copila spre şcoală.

Tatăl Iuliei, eleva dispărută miercuri: „I-a trimis un mesaj duhovnicului ei că vine Apocalipsa. A intrat pe site-uri ciudate“

Tatăl elevei în vârstă de 15 ani, de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală”, care a dispărut miercuri, este de părere că fiica lui a fost ademenită în nişte cercuri „extremiste“. Bărbatul se bazează pe faptul că, în urmă cu câteva zile, fiica lui, Iulia, i-a trimis un mesaj duhovnicului ei în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage.

Sociologul Bulai, despre fata dispărută: Nu e normal să ai duhovnic la 15 ani. Preotul ei: Nu pot vorbi despre subiect

După ce Daniel Ionescu, tatăl fetei dispărute miercuri în Capitală, a declarat că fiica sa în vârstă de 15 ani avea un duhovnic, sociologul Alfred Bulai a explicat, pentru „Adevărul“, că acest lucru nu este considerat normal într-o societate modernă.

Iulia, eleva dispărută de la Colegiul „Sf. Sava“, obişnuia să-i lase scrisori mamei sale: „Îi scria că o iubeşte sau să o ierte dacă mai greşeşte câteodată“

Daniel Ionescu, tatăl fetei dispărute miercuri, a declarat că Iulia obişnuia să îi lase scrisori mamei sale în care să îi spună că o iubeşte sau că regretă dacă a suparat-o. După ce Iulia Ionescu, tânără dispărută, i-a trimis un mesaj duhovnicul său în care i-a scris că Apocalipsa este aproape, preotul a fost audiat de poliţişti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite