Final de anchetă. Poliţia a dezvăluit tot traseul parcurs de eleva Iulia Ionescu de când a plecat de acasă şi până s-a întors. Fata a dormit o noapte în gară

Final de anchetă. Poliţia a dezvăluit tot traseul parcurs de eleva Iulia Ionescu de când a plecat de acasă şi până s-a întors. Fata a dormit o noapte în gară

Iulia Ionescu a lipsit patru zile de acasă şi a declarat că a fost la mănăstire

Ancheta poliţiei în cazul Iuliei Ionescu, eleva care a plecat săptămâna trecută din Bucureşti, a ajuns la final. Aşa au anunţat oficialii Poliţiei Române care au dezvăluit şi traseul parcurs de Iulia cât a fost fugită. Astfel, în prima noapte Iulia a dormit în gara din Bacău, iar până sâmbătă a stat la mănăstire.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este vorba despre o plecare voluntară de acasă şi putem spune cu certitudine că am refăcut întreg traseul parcurs de fată din momentul plecării de lângă mama ei şi până la întoarcere”, a declarat şefului Poliţiei Române, Petre Tobă.

Miercuri

Acesta a precizat că pe 12 februarie Iulia Ionescu s-a despărţit de mama sa la staţia de metroul Eroilor, la ora 11.29. 

„La 13.44 în zona Pieţei Kogălniceanu şi-a vândut telefonul şi mai multe bijuterii pe care le avea la ea, iar cu banii obţinuţi şi-a cumpărat o fustă gri, o bluză de trening închisă la culoare, un fular şi mănuşi. Ulterior, fata s-a schimbat, iar hainele cu care plecase de acasă şi le-a băgat în rucsac”, a mai spus Tobă.

Potrivit traseului făcut de anchetatori, în aceeaşi zi între orele 15.00 şi 18.00, fata s-a dus la o autogara de unde şi-a cumpărat un bilet pentru Bacău. În acest timp, la ora 18.13, mama fetei s-a dus la Secţia 19 Poliţie unde a anunţat că nu ştie nimic de fiica sa.

Joi

„La ora 21.30 a ajuns la autogara din Bacău de unde s-a dus în gara aflată în apropiere şi unde a stat până la ora 4.30 când a luat un taxi spre o altă autogară de unde şi-a cumpărat un bilet spre Câmpulung Moldovenesc, direcţie spre care a plecat la ora 9. 00 şi a ajuns la 14.30. De la autogară s-a dus pe jos până la ieşirea din oraş, către drumul care duce la Sihăstria Rarăului. În jurul orei 17.30 a fost ajunsă din urmă de către un autoturism în care erau doi călugări care au dus-o la lăcaşul de cult”, a precizat şeful Poliţiei Române.

Fata ar fi ajuns la mănăstire în jurului orei 18.00, şi a fost cazată, singură, într-o cameră a mănăstirii, unde a stat singură până pe 15 februarie. În toată această perioadă adolescenta a participat la slujbele care se ţineau la mănăstire.

În acelaşi timp, poliţiştii i-au audiat pe părinţii Iuliei, pe vecinii şi pe colegii acesteia.

„Existând deja o ipoteză că fata s-ar duce către biserică, s-a făcut o primă solicitare către Patriarhia Română pentru a verifica toate mănăstirile din ţară”, a arătat şeful Poliţiei.

Vineri

Vineri, Poliţia Română a contactat din nou Patriarhia, însă de această dată au trimis şi fotografii şi semnalmentele fetei „şi am rugat ca acestea să ajungă la toate mănăstirile din ţară”. Concomitent, Inspectoratele Judeţe au continuat căutările.

Tot vineri a fost anunţată şi Protecţia Copilului din Sectorul 5 al Capitalei pentru a se putea face verificări şi în familia tinerei.

Sâmbătă

„Sâmbătă, în jurul prânzului, fetiţa a condusă de doi călugări către gara din Suceava. Acolo a fost dusă în jurului orei 13.00, iar la ora 16.05 a fost urcată în tren de unul dintre cei doi călugări. Când s-a urcat în tren fata era îmbrăcată cu hainele cumpărate înainte de a părăsi Capitala”, a explicat chestorul şef Tobă.

Acesta a mai arătat că în tren, deşi biletul fetei fusese controlat, ea nu a fost recunoscută, fiind găsită de poliţiştii care erau deja pe urmele ei.

„Biletul fetei a fost verificat de controlor , însă aceasta nu a fost recunoscută. Trenul se deplasa de la Suceava către Bacău. Poliţiştii au urcat în tren, au identificat minora, iar în jurul orei 17.00 aceasta era în custodia poliţiei. Între timp, fata îşi schimbase hainele şi era îmbrăcată cu hainele cu care plecase de acasă. Hainele pe care şi le-a cumpărat le-a băgat în rucsac”, a mai spus Petre Tobă.

Acesta a mai explicat că după ce a fost stabilită identitatea fetei, poliţiştii l-au chemat pe conducător, i-au precizat că este o acţiune a poliţiei şi că fata este dată în urmărire naţională.

Iulia Ionescu, olimpica de la „Sava” care a fugit la mănăstire
 
Iulia Ionescu, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” din Bucureşti, care a fost dată dispărută miercuri, 12 februarie, a fost găsită sâmbătă, într-un tren în care a urcat la Suceava şi care mergea spre Bucureşti. Ea a fost adusă în Capitală de poliţişti şi predată familiei, după ce a fost audiată.
 
Fata a dispărut după ce s-a despărţit de mama ei, la gura de metrou Eroilor, miercuri în jurul orei 12.00, iar în seara aceleiaşi zile a mers la un magazin de pe Bulevardul Kogălniceanu unde şi-a vândut telefonul mobil şi lănţişorul de aur, au precizat sursele citate.
 
Cine a găsit-o?
 
Şeful Poliţiei Române a declarat, sâmbătă seara, că fata nu a fost victima vreunei infracţiuni cât a fost dispărută şi a colaborat de la bun început cu poliţiştii care au identificat-o în tren. Petre Tobă a spus că în acest caz Poliţia Română a beneficiat inclusiv de sprijinul SRI.
 
Cornel Grigoriciuc, şeful trenului în care a fost găsită Iulia Ionescu, a fost audiat, duminică, la Suceava, de un ofiţer de poliţie din Suceava, la solicitarea anchetatorilor bucureşteni care se ocupă de acest caz, au declarat surse din Poliţia Suceava, citate de Mediafax.
 
Grigoriciuc a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugăreşti, a fost însoţită în gara Suceava de un bărbat, şi el îmbrăcat în haine monahale. Acesta a spus că fata s-a dezbrăcat de aceste straie înainte să urce singură în tren şi a rămas în haine civile, respectiv pantaloni şi o jachetă neagră.
 
Şeful de tren a spus că, în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti. Acesta a mai spus că a anunţat Poliţia la 112 după ce a recunoscut-o pe fată, însă adolescenta a fost preluată imediat de o patrulă a Poliţiei Transporturi, aflată în trenul respectiv.
 
Fata avea bilet pe ruta Suceava - Bucureşti, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Suceava.
 
Anchetatorii i-au audiat pe călugării de la mănăstirea Sihăstria Rarău, aceştia recunoscând că Iulia Ionescu a stat o noapte la ei, au declarat surse judiciare.
 
Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor va analiza cazul de la mănăstirea Sihăstria Rarău, care a găzduit-o pe Iulia Ionescu.
 

 
Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 
 
Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a declarat marţi că poliţiştii au o imagine completă cu tot ce s-a întâmplat în cazul Iuliei Ionescu, adolescenta care a fost dată în urmărire naţională după ce a lipsit patru zile de acasă. Acesta a precizat că fata a mai fost audiată ieri şi a cerut Poliţiei Capitalei să finalizeze ancheta până la sfârşitul săptămânii.
 
 
La vârsta pubertăţii, Iulia Ionescu îi vorbea la nesfârşit părintelui Visarion Alexa despre inevitabilul Apocalipsei şi despre refugiul în viaţa monahală. Şi asta se întâmpla de trei ani, de când fata avea 12 ani. Preotul Eugen Tănăsescu, blogger „Adevărul“, a stat de vorbă cu duhovnicul fetei.
 
 
Iulia Ionescu, eleva de 15 care a dispărut săptămâna trecută din Bucureşti, a ajuns în această dimineaţă acasă. Între timp ancheta în acest caz continuă, iar surse judiciare susţin că fata a fost găsită de fapt de către poliţişti, iar Cornel Grigoriciuc, şeful de tren despre care s-a spus iniţial că a găsit-o pe tânără, a fost chemat în compartimentul în care aceasta se afla de poliţişti pentru a fi martor în caz.
 

Iulia Ionescu a fost găsită teafără. Eleva dispărută miercuri din Capitală venea cu trenul de la Suceava spre Bucureşti

Iulia Ionescu (15 ani), eleva de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală, dată dispărută miercuri, a fost găsită, sâmbătă, într-un tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia. Adolescenta s-a urcat în tren la Suceava pentru a ajunge la Bucureşti, fiind identificată de angajaţii CFR.

Fata, duhovnicul şi duşmanii BOR

Suntem în Duminica Întoarcerii Fiului Risipitor. Dacă ar fi să ne uităm la cazul Iuliei Ionescu, l-am putea numi foarte bine „Duminica întoarcerii fiicei risipitoare”. Sau a neîntoarcerii fiilor duşmănoşi ai Bisericii, care au găsit momentul să-I mai dea un ghiont, neînţelegând mare lucru din existenţa ei.

Mesajul părinţilor Iuliei Ionescu, eleva din Bucureşti care a dispărut: „Nu a plecat să se călugărească. E într-un loc ascuns, lipsită de libertate, în suferinţă”

Familia Iuliei Ionescu, eleva în vârstă de 15 ani, din Capitală, care este dată dispărută de miercuri, 12 februarie, a transmis un mesaj public prin care susţine că fata nu a fugit la o mănăstire, să se călugărească, variantă prezentată de mass-media, în ultimele zile.
 
 
Iulia Ionescu (15 ani), elevă în clasa a IX-a la Colegiul ”Sfântul Sava”, unde a intrat cu media 10, pare să fi intrat în pământ, de miercuri la ora 12.00, când a fost lăsată de mama ei la staţia de metrou Eroilor. Aici s-au despărţit, femeia plecând spre serviciu, iar copila spre şcoală.
 
 
Tatăl elevei în vârstă de 15 ani, de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală”, care a dispărut miercuri, este de părere că fiica lui a fost ademenită în nişte cercuri „extremiste“. Bărbatul se bazează pe faptul că, în urmă cu câteva zile, fiica lui, Iulia, i-a trimis un mesaj duhovnicului ei în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage.
 
 
După ce Daniel Ionescu, tatăl fetei dispărute miercuri în Capitală, a declarat că fiica sa în vârstă de 15 ani avea un duhovnic, sociologul Alfred Bulai a explicat, pentru „Adevărul“, că acest lucru nu este considerat normal într-o societate modernă.
 
 
Daniel Ionescu, tatăl fetei dispărute miercuri, a declarat că Iulia obişnuia să îi lase scrisori mamei sale în care să îi spună că o iubeşte sau că regretă dacă a suparat-o. După ce Iulia Ionescu, tânără dispărută, i-a trimis un mesaj duhovnicul său în care i-a scris că Apocalipsa este aproape, preotul a fost audiat de poliţişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările